به گزارش واران نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، دکتر زاهدیان داشت: نرخ رشد بالای جمعیت در سال های ۱۳۶۰ …
وی تاکید کرد: ساختار جمعیتی به هم می خورد که چالش اصلی پیامد کاهش جمعیت است و موجب سالمند شدن جمعیت کشور میشود و میزان زاد و ولد از حالت تعادل خارج خواهد شد و به زیر سطح استاندارد میرسد.
زاهدیان با تاکید بر اینکه برهم خوردن ساختار جمعیتی چالش اصلی کاهش جمعیت است، گفت: این امر موجب سالمند شدن جمعیت جهان میشود چرا که میزان زاد و ولد از حالت تعادل خارج می شود و به زیر سطح استاندارد میرسد.
زاهدیان گفت: در سطح استاندارد باروری باید هر خانواده با ۲ فرزند جایگزین شود و در کشور به سطح زیر استاندارد جانشینی رسیدهایم و در حال حاضر این میزان در کشور ما ۱٫۷ در هر خانواده است.
بر اساس وضع کنونی در کشور حدود ۵٫۷ درصد جمعیت کشور بالای ۶۵ سال هستند، و به ازای هر ده خانوار ۲ نفر سالمند وجود دارد و پیش بینی میشود با همین روند در سالهای آینده به ازای هر ده خانوار ۷ سالمند وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه جمعیت و تغییرات جمعیتی عامل پویایی و رشد اقتصادی و اجتماعی است ، گفت: جمعیت کشور کم کم به سمت سن سالخوردگی پیش می رود.
این جمعیت شناس، این ادعا را که عامل اقتصادی در کاهش نرخ رشد جمعیت موثر است، رد کرد و گفت: نرخ رشد جمعیت در خانوارهای ثروتمند و متمکن مالی هم زیاد است و متاسفانه فرهنگ فرزند کمتر – زندگی بهتر رواج یافته است و باید این فرهنگ دگرگون شود.
بنابر گزارش دفتر آمار جمعیتی ثبتاحوال کشور جمعیت ایران به ۷۶ میلیون و ۷۰۰ نفر رسیده است و به طور میانگین هر مادر در کشور۱٫۷ فرزند را به دنیا میآورد که این روند کاهش جمعیت فعال کشور را به دنبال دارد.
استانهای سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان رضوی بیشترین نرخ تولد را دارند و در استانهای گیلان، مازندران و تهران نیز کمترین میزان ولادت ثبت شده است.