امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 3 June , 2023
امروز : شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۲ - 15 ذو القعدة 1444
شناسه خبر : 1589
  پرینتخانه » اخبار صومعه سرا تاریخ انتشار : 29 اکتبر 2012 - 3:38 |

صومعه‌سرا و آستانه اشرفیه دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: صومعه‌سرا و آستانه اشرفیه دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان هستند   به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایرا(ایسنا)، منطقه گیلان، رحمت‌الله رحمانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به سبب مقرون به صرفه بودن زراعت چوب، رغبت بهره‌برداران به این کار بیشتر شده است، گفت: […]

صومعه‌سرا و آستانه اشرفیه دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: صومعه‌سرا و آستانه اشرفیه دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان هستند

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایرا(ایسنا)، منطقه گیلان، رحمت‌الله رحمانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به سبب مقرون به صرفه بودن زراعت چوب، رغبت بهره‌برداران به این کار بیشتر شده است، گفت: در سال آغاز اجرای این طرح، سطح کشت زراعت چوب در گیلان ۲۰ هزار هکتار بود؛ درحالی که این میزان امروز به بیش از ۴۵ هزار هکتار رسیده است.

 

وی با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه‌سرا و آستانه اشرفیه دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان هستند، افزود: سالانه بیش از یک میلیون مترمکعب چوب، معادل بیش از ۵ برابر چوبی که سالانه از جنگل‌های گیلان برداشت می‌شود از مزارع چوب صنوبر این استان به دست می‌آید.

رحمانی سریع رشد بودن، تکثیرآسان و سازگاری اکولوژیکی صنوبر را از جمله عوامل انتخاب این گونه درختی برای توسعه زراعت چوب دانست.

رحمت‌الله رحمانی خاطرنشان کرد:سالانه ۶۵۰ هزار مترمکعب چوب، معادل ۷۰درصد چوب حاصل از باغ‌های صنوبر این استان برداشت می‌شود که نیمی از این مقدار چوب در گیلان مصرف و بقیه نیز به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیاز سالانه چوب کشور را حدود ۱۲ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: هم اکنون سالانه ۶٫۵ میلیون متر مکعب نیاز کشور با زراعت چوب و برداشت از جنگل‌ها و بقیه نیز از طریق واردات چوب از روسیه، فنلاند، سوئد، گرجستان و قفقاز تأمین می‌شود.

 

رحمت‌الله رحمانی تنها راه رسیدن به خودکفایی و قطع واردات را افزایش سطح زراعت چوب دانست و تصریح کرد: هم اکنون بیش از۱۰۰هزار هکتار از زمین‌های گیلان قابلیت کشت صنوبر و زراعت چوب را دارد که اگر این توانایی بالفعل شود ۲ میلیون مترمکعب چوب به میزان تولید سالانه افزوده خواهد شد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.