امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 3 June , 2023
امروز : شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۲ - 15 ذو القعدة 1444
شناسه خبر : 18072
  پرینتخانه » اخبار روز ایران و جهان تاریخ انتشار : 05 اکتبر 2013 - 3:43 |

میلیون ساعت کار برای بزرگ‌ترین دانش‌نامه اسارت جهان/ واکنش رهبر انقلاب به فرهنگ‌نامه اسارت ده‌نمکی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا  مراسم رونمایی از فرهنگ‌نامه «اسارت و آزادگان» صبح دیروز با حضور منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،‌ سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان،‌ غلامحسین الهام سخنگوی دولت دهم،‌ مسعود زریبافان رئیس پیشین بنیاد شهید و امور ایثارگران،‌ بذرپاش،‌ مسعود […]

میلیون ساعت کار برای بزرگ‌ترین دانش‌نامه اسارت جهان/ واکنش رهبر انقلاب به فرهنگ‌نامه اسارت ده‌نمکی


به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا  مراسم رونمایی از فرهنگ‌نامه «اسارت و آزادگان» صبح دیروز با حضور منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،‌ سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان،‌ غلامحسین الهام سخنگوی دولت دهم،‌ مسعود زریبافان رئیس پیشین بنیاد شهید و امور ایثارگران،‌ بذرپاش،‌ مسعود ده‌نمکی و مجتبی رحماندوست، ابراهیم حاتمی‌کیا و وحید جلیلی در تالار وحدت تهران برگزار شد.


انتشار دانش‌نامه «خلیج فارس» تا پایان سال/ لزوم تدوین مبانی نظری انقلاب در دهه چهارم


منصور واعظی در این مراسم طی سخنانی گفت: موضوع دفاع مقدس موضوع روز نظام مقدس ایران است،‌ تا ما بر کلام امام عزیزمان ایستاده‌ایم،‌ جنگ ادامه دارد،‌ یک روز در صف‌بندی نظامی،‌ یک روز در صف‌بندی اقتصادی و یک روز در صف‌بندی سیاسی و فرهنگی. اما شعار «مرگ بر آمریکا»‌تا ظهور انقلاب حضرت مهدی(عج) شعار راهبردی ما خواهد بود.


وی ادامه داد: دانش‌نامه و فرهنگ‌نامه از مباحث مبنایی و اساسی فرهنگ است،‌ از آنجا که رهبر انقلاب دهه چهارم انقلاب را دهه پیشرفت و عدالت نام‌گذاری کرده‌اند و موضوع پیشرفت پیوند عمیقی با بحث فرهنگ و ارتقای فرهنگی دارد‌، در این منظومه فرهنگ چه‌چیزی بالاتر از فرهنگ ایثار و شهادت. ما اکنون وارد دهه چهارم انقلاب شدیم که باید تئوری‌ها و مبانی نظری انقلاب برای نظام دانشگاهی،‌ جوانان و نسل‌های آینده تدوین و در سطح منطقه‌ای و جهانی نیز عرضه شود.


واعظی گفت: امروز کلام بلند انقلاب و امام خاستگاه‌های زیادی در سطح جهان دارد،‌ که یکی از راه‌های انتقال آن تدوین و ترجمه دانش‌نامه‌ها به زبان‌های دیگر است. در طول انقلاب کارهایی انجام شده است،‌ که برخی به محصول رسیده و برخی هم‌چنان مغفول مانده است.


دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه‌ها از طرح‌های مختلفی در حوزه دانش‌نامه‌نویسی و فرهنگ‌نامه‌نویسی حمایت کرده است،‌ گفت: نهاد در تلاش است دانش‌نامه‌نویسی رواج بیشتری پیدا کند،‌ در این راستا دانش‌نامه بزرگ خلیج فارس را در دست انجام داریم که تلاش خواهیم کرد، بخشی از آن تا پایان سال جاری منتشر شود. این دانش‌نامه یک دانش‌نامه بومی و متکی بر مداخل و واژگان ایرانی است. چرا که یکی از معضلات دانش‌نامه‌های کنونی ترجمه واژگان و مداخل از بیگانگان است که باید عکس آن اتفاق بیفتد و این ایرانی‌ها باشند که دانش‌نامه‌های‌شان به زبان‌های دیگر ترجمه می‌شود.


وی با اشاره به فرهنگ‌نامه «اسارت و آزادگان» گفت: این دانش‌نامه که در قالب ۸۰ جلد منتشر می‌شود، نباید تنها در قفسه کتابخانه‌ها باقی بماند،‌ بلکه باید مبنای تولید صدها فیلم،‌ سریال،‌ قصه،‌ رمان و کارهای تاریخی و هنری باشد. من این مجموعه را هدیه می‌کنم به وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما که برای اجرا از آن کمک گرفته شود.


صلیب سرخ به اسرای ما می‌گفت در اردوگاه‌ها، جمهوری اسلامی دیگری تشکیل دادید


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌ فرد نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی سخنران دیگر مراسم بود. او گفت: با وجود اینکه انقلاب اسلامی قله‌های بلند و فرازهای ماندگار بی‌نظیر فراوان دارد، اما با اعتماد و اطمینان می‌توان بر این موضع تأکید کرد که بلندترین فراز تاریخ پرشکوه انقلاب در عمر مبارک انقلاب اسلامی تاریخ دفاع مقدس است و تمام دستاوردهای ارزشمند انقلاب از این کار بزرگ و ماندگار تاریخ بهره‌ می‌گیرند.


وی با بیان این مطلب که دفاع مقدس نمونه‌ای از زیبایی‌های انقلاب اسلامی است، گفت: دفاع مقدس نماد عقیده و ایمان استوار مردان و زنانی است که انقلاب را خلق کردند و مظهر همه ارزش‌های اخلاقی است که انقلاب بر آن ارزش‌ها استوار یافته است. دفاع مقدس مظهر همه اعمال و اخلاق زیبایی است که خلق انقلاب نیز مرهون آن اعمال است.

ابوترابی فرد گفت: دفاع مقدس را از هر منظری که نگاه کنیم زیباست. فرماندهی زیبا و سلحشور آن خود به‌تنهایی جلوه کاملی از زیبایی است چرا که خدا بر امام حکومت می‌کرد. جلوه‌های نور علیه ظلمت تحت فرماندهی خداوند سبحان حرکت می‌کردند و امام عمر سراسر مبارک خویش را سپری نمود تا به‌عنوان واقعی کلمه تحت فرماندهی خداوند باشد. خلف صالح امام رهبر انقلاب نیز بر همین سنت حسنه گام برداشته و حرکت نموده و می‌نماید. شاید تمام زیبایی‌های دفاع مقدس از این زیبایی مهم الهام می‌گیرد.


نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: جوانان برومند انقلاب که به بیان امام نمونه‌های آن را دیگر نمی‌توان یافت تحت این فرماندهی توانستند به این مقام دست پیدا کنند و اسارت برگ زرینی است که در همیشه تاریخ ماندگار مانده و عظمت‌بخش انقلاب اسلامی است. بنده با اطمینان می‌گویم قطعاً تاریخ انسان نمی‌تواند بار دیگر تجربه تاریخ اسارت را تکرار کند، چرا که این مأموران عراقی بودند که به‌گفته خود به اسارت آزادگان ما درآمده بودند. رزمندگان دفاع مقدس در اوج سختی و تنگناهای اسارت آزادانه زیسته و دیگران را به اسارت اندیشه و اخلاق و رفتار خود درآوردند. همان‌طور که نقل است صلیب سرخ ادعا می‌نمود: شما در اردوگاه‌ها یک جمهوری اسلامی کامل تشکیل داده‌اید که تنها پرچم سه‌رنگ ایران را ندارد. چه زیبا فرمود رهبر انقلاب که آزادگان الماس‌های درخشان انقلاب اسلامی هستند.


ابوترابی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان خاطراتی از برادر خود شهید سید علی‌اکبر ابوترابی‌فرد پرداخت و گفت: رزمندگان با دنیایی از ایثار، شجاعت و ایمان جنگیدند و تا مرز شهادت پیش رفتند. تنها به آنچه فکر نمی‌کردند، اسارت بود و در دوران اسارت پرافتخار خویش نیز همان ارزش‌ها را به نمایش گذاشتند. بنابراین از هر دریچه‌ای که به این سال‌ها بنگریم، اسارت زیباست، چرا که اوج همدلی و پیوستگی اسرای ما با یکدیگر در اسارت نمایان شد و وحدت و انسجام به‌معنای واقعی شکل گرفت. آزادگانی که از ایمان لبریز و صبر بی‌بدیل برخوردار بودند آهسته‌تر از دیگر آزادگان حرکت می‌کردند تا همه در پیشاپیش آنها باشند، اکنون نیز هرچه از تاریخ اسارت می‌گذرد و صفوف آنها منسجم‌تر می‌شود، پیوندهای‌شان منسجم‌تر است.


نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طول تاریخ اسارت، آزادگان به آزادی فکر نمی‌کردند و این در طول تاریخ اسارت جهان نمونه ندارد. آنها تنها به پیروزی سپاه اسلام می‌اندیشیدند و به‌گونه‌ای سلوک سیاسی خود را تعریف می‌کردند که بتوانند تکیه‌گاهی برای رزمندگان اسلام در مسیر رسیدن به اهداف اسلام و امام باشند. تنها دو موضوع آنها را بسیار اندوهگین کرد نخست خبر قبول قطعنامه و دوم خبر ارتحال امام(ره) فرمانده عالی‌قدر آنها بود.


وی همچنین با ذکر خاطره‌ای که صبح امروز برای نخستین بار آن را شنیده بود، افزود: امروز دقایقی پیش از حضور در این جلسه خدمت آیت‌الله هاشمی امام جماعت محترم یکی از مساجد تهران بودم که گفت: روز گذشته یکی از برادران آزاده که با مسجد در ارتباط است از کربلا بازگشته و برای من یک عبای گران‌قیمت از نجف اشرف آورد، هرچه اصرار کردم وجه عبا را قبول نکرد، تنها گفت: زمانی که این عبا را بر دوش می‌اندازی هنگام نماز برای سید آزادگان علی‌اکبر ابوترابی‌فرد یک صلوات بفرستید چرا که من هرچه دارم از ۸ سال اسارت و درسی است که از او آموخته‌ام. این خاطره به من نشان داد که اوج وفاداری در رفتار این آزاده و اوج سلوک دینی و رفتاری در رفتار آن آزاده‌ای است که امروز در جوار ثامن الحج (علیهم السّلام) آرمیده است.


ابوترابی‌فرد در پایان سخنان خود گفت: پس از حدود سه دهه از تاریخ اسارت و دو دهه از پایان اسارت این ارتباط دینی عمیق و صمیمی که یک رابطه اسلامی و رمز حیات و هویت ماست همچنان وجود دارد، بنابراین باید گفت اسارت تفسیر صبر فردی و صبر جمعی به‌معنای واقعی کلمه است.


تقدیم به کسانی که دشمنان آنها را بهتر از ما می‌شناسند


مسعود ده‌نمکی مؤلف فرهنگ‌نامه ۸۰جلدی «اسارت و آزادگان» سخنران بعدی مراسم بود. ده‌نمکی این دانشنامه را به کسانی هدیه کرد که به‌گفته او “دشمنان آنها را بهتر از ما می‌شناسند”.


وی در سخنانی گفت: رئیس سازمان جاسوسی فرانسه در بازدید از جبهه‌های عراق به صدام می‌گوید: می‌خواهم از اردوگاه اسرای ایرانی بازدید کنم. وی پس از بازدید و بازگشت به کشور خود کتابی را منتشر می‌کند و در آن می‌نویسد: در اردوگاه‌های اسرای ایرانی در عراق، اسیرانی را دیدم که در چشمانشان مقاومت چنان موج می‌زد که برای من تداعی‌گر جنگ جهانی چهارم بود چرا که ایمان آنها، آنها را به کارهای خارق‌العاده سوق می‌داد.


وی افزود: ای‌کاش مرحوم ابوترابی اکنون کنار ما بود و من می‌توانستم چند لحظه‌ای سرم را روی شانه ایشان بگذارم و از بی‌مهری‌ها نسبت به این قشر قهرمان در این سال‌ها بگویم چرا که در حین انجام تحقیق و پژوهش این دانش‌نامه دست یاری به‌سوی بسیاری دراز کردیم و پاسخی نگرفتم. اگر شما آزادگان نبودید این مجموعه منتشر نمی‌شد.


۲ میلیون ساعت کار برای بزرگ‌ترین دانش‌نامه اسارت جهان


ده‌نمکی با بیان این مطلب که بیش از ۱۵۰ نفر طی ۲ میلیون ساعت کار، بزرگ‌ترین دانش‌نامه اسارت جهان را منتشر کردند، گفت: اگر نبود همراهی آزادگان این کار قطعاً به سرانجام نمی‌رسید، این در حالی است که صدام چندین جلد کتاب به‌نام شهدای بلاکفن منتشر کرده و به چندین زبان زنده دنیا این کتاب‌ها منتشر شده‌اند. رهبر انقلاب اسلامی نیز زمانی که این کتاب‌ها را مشاهده کردند، مسئولان وقت را توبیخ کرده فرمودند: چرا باید این‌قدر در رابطه با آزادگان کم کار کرده باشیم که در وصف آزادگان ما صدام بتواند چنین جملاتی بگوید.


وی انگیزه آغاز این پژوهش را وامداری مرحوم ابوترابی دانست و گفت: وی به من این افتخار و انگیزه را داد که واحد پژوهش برای تألیف این فرهنگ‌نامه را راه بیندازیم.

ده‌نمکی به برخی از آزادگان حاضر در مجلس و آزادگان شهیدی که طی نگارش این فرهنگ‌نامه یاری کردند، اشاره کرد و گفت: این هدیه‌ای است به محضر همه این عزیزان با وجود اینکه عیب‌ها و نقص‌های بسیاری دارد. زمانی که ما کار را شروع کردیم، گروه تحقیق اکثراً ۱۷ و ۱۸ساله بودند، اما اکنون برای خود خانواده تشکیل داده به‌گونه‌ای جوانی خود را در این راه سپری کردند. در پژوهش این اثر از بین ۱۵۰ نفر محقق ۹۰ درصد خانم‌ها بوده‌اند.


وی گفت: زمانی که ۵ جلد نخست این مجموعه را برای نمونه منتشر و آن را خدمت رهبر انقلاب تقدیم کردم ایشان به من فرمودند: برای من این سؤال است که شما پول این تحقیق را از کجا آورده‌اید؟ من به‌شوخی گفتم: ما راه‌های کلاه‌برداری را بلد هستیم، اما جدای از این شوخی اکنون می‌بینم طی چند روز اخیر سایت‌هایی تیتر زده‌اند ۴ میلیارد تومان برای فرهنگ‌نامه اسارت بودجه صرف شده است، این در حالی است که روزانه میلیاردها تومان صرف مجموعه‌ها و فیلم‌های سینمایی می‌شود، بنابراین می‌خواهم با افتخار عرض کنم،‌ که نیمی از حق‌التألیف این اثر را نهاد کتابخانه‌ها متقبل شد و مابقی هزینه‌های شخصی بوده است.


ده‌نمکی با انتقاد از “برخی‌ها عنوان می‌کنند سوژه نداریم” گفت: در دیدار اخیر رهبر انقلاب با وزرا ایشان به وزیر ارشاد تأکید کردند: من می‌گویم درباره جنگ فیلم بسازید اما آقایان می‌گویند سوژه نیست! در همین جلسه رهبری به کتاب‌ها اشاره می‌فرمایند که این آثار منابعی برای رجوع پژوهشگران خواهد شد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب “آن میزان که خارجی‌ها در خصوص جنگ ما تحقیق کرده‌اند ما نکردیم”، گفت: هنوز با وجود اینکه این کتاب به‌صورت کامل چاپ نشده و در بازار توزیع نشده‌اند برخی به‌دنبال ترجمه آن می‌گردند و من خوشحالم پرتیراژ‌ترین کتاب تاریخ دفاع مقدس ما مربوط به آزادگان است و دوست داشتم در گمنامی این کتاب به کتابخانه‌ها برود و عظمت آن متعلق به آزادگان باشد.


سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز زمانی که برای اهدای لوح تقدیر به مسعود ده‌نمکی به‌روی سن رفته بود، در سخنانی کوتاه گفت: ده‌نمکی در هر عرصه‌ای که وارد شده است،‌ روحیه انقلابی و دفاع مقدسی‌اش آشکار بوده، این اثر نیز یکی از کارهای برجسته‌ای است که منتشر می‌شود.


وی افزود: دفاع مقدس ظرفیتی است که هنوز جا دارد از آن استفاده کنیم. اگر دفاع مقدس نبود انقلاب ما دوام پیدا نمی‌کرد. هنوز باید بسیار در حوزه دفاع مقدس کار و پژوهش داشته باشیم،‌ امروز از من پرسیده شد که چه‌اندازه در حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کار کرده‌ایم،‌ من گفتم با همه کارهای انجام‌شده‌، تنها ۵ درصد کار کرده‌ایم،‌ اگر به‌دنبال فرهنگی شاخص هستیم آن فرهنگ دفاع مقدس است. مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به سبک زندگی و فرهنگ مقاومت اقتصادی اشاره کردند که هردوی این مفاهیم را به عالی‌ترین شکل می‌توان در دفاع مقدس مشاهده کرد.


سردار کارگر در پایان با بیان این مطلب “امروز نماینده آزادگان هستم که به‌روی سن می‌آیم” گفت: من در جبهه یک ربع ساعت در عملیات کربلای یک اسیر و پس از آن آزاد شدم.


 































 


انتهای پیام/*

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.