برگزاری جشنواره طلای سیاه در صومعه سرا/ کشاورزان رغبت چندانی به زراعت نیشکر ندارند

  • اکران «خوب، بد، جلف»، «سلام بمبئی»، «گشت ٢» و «مبارک» در صومعه سرا
  • تاریخ خبر : پنج شنبه ۲۵ مهر ۹۲ - ۸:۱۱

    کد خبر : 18861

    برگزاری جشنواره طلای سیاه در صومعه سرا/ کشاورزان رغبت چندانی به زراعت نیشکر ندارند

      مسئول طرح جشنواره طلای سیاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار واران نیوز افزود: زراعت نیشکر در شهرستان صومعه سرا …

     

    مسئول طرح جشنواره طلای سیاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار واران نیوز افزود: زراعت نیشکر در شهرستان صومعه سرا سابقه دیرینه دارد اما در چهار دهه گذشته به دلیل رونق کشت برنج و زراعت درخت صنوبر، کشت نیشکر از یکصد هزار هکتار به ۱۲ هکتار کاهش یافته است.

    منیره سادات باقری افزود:  نیشکر همه ساله در ۱۲ هکتار از زمین های کشاورزی ۱۲ روستای این شهرستان کشت و افزون بر۲۰ هزار کیلوگرم شکر سیاه به ارزش اقتصادی یک میلیارد ریال تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.

    وی اظهارداشت: کشت نیشکر از محصولات عمده و شاخص منطقه صومعه سراست که به گیلکی آن را ” شکر لوله ” گویند و در دهه های اخیر سطح زیرکشت این محصول  رو به کاهش گذاشته شده ولی تا حدود نیم قرن پیش از محصولات مهم این نواحی به شمار می آمد و کشت آن در میان کشاورزان این نواحی بسیار معمول بوده است.

    کارشناس ارشد برنامه ریزی توریسم گفت: این گیاه سالها از محصولات بومی صومعه سرا به شمار می رفته و روستای ” شکرباغان ” که در ۱۱ کیلومتری شمال این شهر در کنار مرداب واقع شده از جمله روستاهایی صومعه سرا است که فقط به کشت این محصول اختصاص داشته وجه تسمیه آن هم ظاهرا به همین اساس بوده است.

    کشت نیشکر در گیلان غربی فقط مختص شهرستان صومعه سرا است

    وی افزود: کشت این محصول امروزه در گیلان غربی فقط مختص شهرستان صومعه سرا است وهم اکنون منطقه کلیدبر صومعه سرا، ملاسرا، میانده، کلسر، راسته کنار، اسفند، سنگ جوب، پوستین سرا، پیشخان وغیره  کاشت آن را برعهده دارند.

    منیره سادات باقری اظهارداشت: سطح زیرکشت این محصول در صومعه سرا طی سالهای ( ۷۱ـ ۷۲ ) ۵۰ هکتار و میزان تولید آن ۵۰۰  تن بوده  و در سال ۷۵ سطح زیرکشت  آن به ۱۲هکتار و میزان تولید آن به ۲۱ تن کاهش یافته است.

    وی اذعان داشت: زراعت نیشکر در صومعه سرا به شغل فرعی و جنبی تبدیل شده است کشت این گیاه امروزه در استان گیلان بیشتر در انحصار شهرستان صومعه سرا است و در سالهای اخیر کشت آن به ندرت صورت گرفته و به تدریج در حال انقراض است.

    کارشناس امور فرهنگی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی صومعه سرا گفت:  زراعت نیشکر هم اکنون شغلی فرعی و جانبی در منطقه محسوب می شود و جزو افراد معدودی که به طور موروثی به این کار مبادرت می ورزند بقیه رغبت چندانی به کاشت این محصول ندارند.

    وی افزود: اما سئوال اینکه چرا نیشکر با سابقه دیرینه کاشت در صومعه سرا امروزه در حال افول است؟ چرا کشاورزان رغبت چندانی به زراعت این محصول ندارند؟ در تحقیقات انجام گرفته دراین باره می توان گفت رونق کشت برنج و زراعت درخت صنوبر از جمله دلائل کاهش زراعت نیشکردر این شهرستان است.

    منیره سادات باقری اظهارداشت: زراعت نیشکر باید در صومعه سرا گسترش یابداین منطقه پتانسیل و موقعیت ویژه ای برای توسعه این محصول با ارزش را دارد.

    لزوم تشکیل تعاونی نیشکر کاران در صومعه سرا

    وی با تصریح اینکه تشکیل تعاونی نیشکر کاران در صومعه سرا ضروری است، اظهارداشت:  ایجاد صنایع تبدیلی صنعت نیشکر از راهکاری مناسب برای رونق کشت و زرع  این محصول در صومعه سرا است.

    مسئول طرح  جشنواره طلای سیاه صومعه سرا عنوان داشت: شکر سیاه و شیره نیشکر به دلیل خاصیت طبی که دارد برای مداوای بیماری های عصبی، داخلی، یراق، فاویسم و کم خونی موثر بوده و تنها محصولی است که از سم و کود استفاده نمی شود.

    وی بیان داشت:  همه ساله کاشت نیشکر در اردیبهشت ماه  آغاز و در اوایل دی ماه  برداشت می شود.

    منیره سادات باقری گفت: به هرحال اقتصاد این شهرستان بر پایه کشاورزی استوار است و محصولات مهم آن برنج، توتون، چای، ابریشم، صیفی جات، حبوبات و نیشکر است.

    وی افزود:  این شهرستان شامل سه شهر، سه بخش، هفت دهستان و ۱۵۱ آبـادی بوده و مرکز آن شهر صومعه سرا است.

    نویسنده و مسئول طرح جشنواره طلای سیاه اظهارداشت: شهرستان صومعه سرا با مساحتی حدود ۶۳۲٫۶ کیلومتر مربع در ۲۵ کیلومتری غرب رشت قرار دارد و جمعیت این شهرستان افزون بر ۱۴۲ هزار و۳۱۷ نفر است که ۴۱ هزار و ۲۳۱ نفر یعنی ۳۰ درصد از جمعیت شهرستان را شهرنشینان و ۱۰۱هزار و ۱۵۶نفر یعنی ۷۰ درصد از آن را روستانشینان تشکیل می دهند.

    برپایی جشنواره محصولات بومی و محلی گامی محکم در بخش صنعت کشاورزی است

    وی در ادامه به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: برپایی جشنواره محصولات بومی و محلی گامی محکم در بخش صنعت کشاورزی است.

    منیره سادات باقری افزود: استفاده از قابلیت‌ ها و توانمندی‌ های موجود بومی و محلی راهکاری مناسب برای کاهش آمار بیکاری در بین جوانان به شمار می‌ رود.

    وی همچنین معرفی شکر سیاه در زمینه درمانی و دارویی، ارزش غذایی و اثرات روحی و روانی، توسعه اقتصادی روستا، ایجاد تشویق و حمایت از کشاورزان و مطرح کردن آن در منطقه، توسعه صنعت گردشگردی، توسعه صنایع تبدیلی شکر سیاه را از دیگر اهداف مهم این جشنواره عنوان کرد.

     مسئول طرح جشنواره طلای سیاه اظهارداشت: برقراری ارتباط مناسب بین کارشناسان و مروجان کشاورزی، صادر کنندگان، محققان، استادان  دانشگاه، مسئولان، هنرمندان، سینماگران و عکاسان و دیدار مردم به ویژه نسل جوان با این عزیزان،افزایش بهره وری از سطح زیر کشت و تاثیر گذاری آن بر زندگی مردم،     معرفی جایگاه صنعتی دارویی و غذایی شکر سیاه، شناسایی شهرستان صومعه سرا به عنوان یکی از تولید کنندگان شکر سیاه در غرب گیلان و  زنده نگه داشتن فرهنگ سیاه شکر به عنوان میراث ماندگار از اهداف مهم این طرح است.

    منیره سادات باقری افزود این طرح با همکاری استانداری، فرمانداری،بخشداری،ارشاد اسلامی ،میراث فرهنگی،دهیار،شورای محله و ادارات و نهاد های  مربوط اجرا خواهد شد

    ۲ ديدگاه

    1. شهاب گفت:

      سلام، وقت بخیر
      میخواستم بدونم این نوع شکر فقط تو شمال هستش؟ تو تهران از کجا میشه تهییه کرد؟
      قیمتش تو شمال چنده کیلویی؟

    کلیه حقوق برای پایگاه خبری واران نیوز محفوظ است
    Desgined & Programmed by AmirHz.ir