امروز : چهارشنبه, ۱۷ خرداد , ۱۴۰۲ - 19 ذو القعدة 1444
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
مصاحبه با عبدالله شحاده دانشجوی سوری بورس شده در ایران
عبدالله شحاده متولد شهر حلب سوریه، ۲۹ ساله و متاهل، دانشجوی ترم دوم دکتری نرم افزار دانشگاه تربیت مدرس تهران است. وی در بهمن ماه سال ۸۱ وارد ایران شد و دوره کارشناسی خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز وکارشناسی ارشد رشته کامپیوتر را در دانشگاه تربیت مدرس تهران به اتمام رساند. پیک دانشجو: […]
عبدالله شحاده متولد شهر حلب سوریه، ۲۹ ساله و متاهل، دانشجوی ترم دوم دکتری نرم افزار دانشگاه تربیت مدرس تهران است. وی در بهمن ماه سال ۸۱ وارد ایران شد و دوره کارشناسی خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز وکارشناسی ارشد رشته کامپیوتر را در دانشگاه تربیت مدرس تهران به اتمام رساند.
پیک دانشجو: انگیزه شما از تحصیل در ایران چه بوده است؟
شحاده: همیشه امید داشتم فرصت درس خواندن در ایران را پیدا کنم. اولین بار به طریق زمینی وارد ایران شدم و یک دید کلی راجع به ایران در ذهنم بود. تصوری که داشتم چیزی نبود که در ایران با آن مواجه شدم ، جمهوری اسلامی ایران را مرکز اسلامی بودن در جهان می شناختم و من و مردم سوریه نسبت به انقلاب اسلامی ایران ارادت داشتیم.
ما در سوریه دنبال الگو گرایی و همچنین اسلام ناب محمدی (ص) بودیم و می دانستیم که در ایران این اسلام ناب وجود دارد. اما پس از اندکی حضورمان در ایران متوجه شدیم که همه در ایران اینگونه و وابسته به دین نیستند. در مجموع ایران یک کشور بی نظیر و با اعتماد بنفس است و جوانان ایرانی بی نظیر هستند و اعتقاد زیادی به کلمه ما میتوانیمدارند و این باعث اعتماد بنفس می شود.
پیک دانشجو: نظر شما درباره انقلاب اسلامی ایران چیست؟
شحاده: به نظر من ایران در گام اول اسلامی شدن و در مسیر رسیدن به آن قرار دارد. ایران در مسیر رسیدن به تعجیل فرج ، اولین کشوری است که به استکبار جهانی نه گفته ، البته نه به خاطر منافع بلکه به خاطر انسانیت.
پیک دانشجو: آیا لازم است نگاه حداکثری به دین داشته باشیم به عبارت دیگر نمیشود عقلانیت داشت و باید حتما با آمریکا درگیر بشویم؟
شحاده: خب این امتیاز انقلاب اسلامی ایران است اگر نگاه اسلام فقط دین و عبادت باشد ایراد ندارد ، اما نگاه وقتی نسبت به ارزش هاست باید نظام جهانی را از لیبرالیسم خارج کنیم و حتما باید به امثال آمریکا بگوییم “نه”.
پیک دانشجو: نظر شما درباره بیداری اسلامی یا به تعبیر عرب ها “بهار عربی” چیست و این حرکت ها در چه مسیری است؟
شحاده: یک اسلام گرایی در این حرکت ها هست. مردم از این وضعیت خسته شده اند و این ملت ها تحت تاثیر غیر مستقیم انقلاب اسلامی ایران اعتماد بنفس پیدا کرده اند و نظر دارند با اسلام به خواسته های خودشان برسند. و راهی که انتخاب کردند اسلام است اما چه نوع اسلامی، در آن هنوز جای تأمّل دارد و زمان می برد که چگونه این کار را انجام بدهند و به عدالت اسلامی برسند. باید شعار آنها وحدت اسلامی باشد تا به جایی که می خواهند برسند.
پیک دانشجو: در سوریه چی می گذرد؟
شحاده: ما مشکلاتی از قبیل اجتماعی ، زندگی و … داریم و ما مردم سوریه دنبال اصلاحات هستیم. اما افراد و جریانات افراطی ، سوریه را دچار مشکلات نموده اند و همچنین یکی از عوامل مشکلات فعلی سوریه، غربی ها هستند که بعضی از گروه های عربستانی و ترکیه ای را تحریک می کنند.
پیک دانشجو: آیا این جریانات افراطی پشتوانه مردمی هم دارد؟
شحاده: بعضی ها بله؟! اما آنها در اقلیت هستند اکثریت قشر جامعه می دانند که این مسائل ، کشور آنها را به خطر می اندازد. بعضی مردم دچار یکسری جریانات فتنه شده اند و این بعضی ها متاسفانه پشتیبانی می شوند. در واقع این ها گروه های افراطی هستند.
پیک دانشجو: بعنوان آخرین سوال ، ما بعنوان جوانان جهان اسلام در ایران ، اردن ، سوریه و … چه وظیفه ای داریم؟
شحاده: اول اینکه اعتقاد به خودباوری و اینکه “می توانند” و زیاد به غرب و پیشرفت آنها نگاهی نداشته باشند و دوم اینکه وحدت اسلامی را حفظ کنند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.