امروز : پنج شنبه, ۲۰ مرداد , ۱۴۰۱ - 14 محرم 1444
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
صنعت ابریشم قربانی بیتوجهی مسئولان
به گزارش واران نیوز به نقل ازگروه مجلس» دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشها در گزارشی با اشاره به اینکه ابریشم در کشورعمدتاً به عنوان ماده خام برای تولید فرشهای دستباف و به ویژه فرش ابریشمی و نیز ماده اولیه برخی از صنایع نساجی به کار میرود، آورده است: بررسیها نشان میدهند که میزان تولید پیلهتر […]
به گزارش واران نیوز به نقل ازگروه مجلس»
دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشها در گزارشی با اشاره به اینکه ابریشم در کشورعمدتاً به عنوان ماده خام برای تولید فرشهای دستباف و به ویژه فرش ابریشمی و نیز ماده اولیه برخی از صنایع نساجی به کار میرود، آورده است: بررسیها نشان میدهند که میزان تولید پیلهتر ابریشم از حدود پنج هزار و۵۰۰ تن در دهه ۷۰ به حدود ۵۳۵ تن در سال ۱۳۸۹ و میزان تولید نخ ابریشمی نیز از حدود ۸۵۰ تن به حدود ۸۵ تن رسیده است که به دنبال این کاهش تولید، بسیاری از کارخانجات ابریشم کشی و صنایع پایین دستی مربوطه ورشکست شدهاند و هزاران فرصت شغلی نیز از دست رفته است.
از مهمترین دلایل افت این تولید میتوان به کاهش نرخ تعرفه و افزایش واردات بدون نیازسنجی، عدم ثبات نرخ ارز، عدم همخوانی قیمت تضمینی با قیمت تمام شده بر مبنای نرخ تورم سالاانه و افزایش ارزش افزوده زمین اشاره کرد که در نهایت افزایش هزینههای تولید و به صرفه نبودن تولید ابریشم را به دنبال داشته است.
مرکز پژوهشها افزود: با بررسی مشکلات دست اندرکاران این صنعت در سالهای گذشته به این نتیجه میرسیم که مواردی همچون تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده و بهموقع به کشاورزان برای تهیه تخم نوغان، آموزشهای ویژه پرورش کرم ابریشم، افزایش شعب عرضه تخم نوغان، ترغیب و تشویق کشاورزان به پرورش کرم ابریشم، تحقیق و ارائه راهکارهای افزایش کمی و کیفی به منظور کاهش هزینههای تولید پیله و ابریشم، ارائه تسهیلات ویژه به منظور بازسازی، به روز کردن و بهداشتی کردن کارگاههای ابریشمکشی، تامین مواد اولیه کارگاههای ابریشم کشی، ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه، تنظیم بازار عرضه و تقاضا و جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق پیله یا ابریشم و ایجاد متولی خاص در سه بخش نوغان داری، ابریشم کشی و صنایع تبدیلی تاکنون محقق نشده است، بنابراین در راستای مشکلاتی که تولید کنندگان ابریشم با آن دست به گریبان هستند با برخی از مسئولان و نمایندگان کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس و همچنین نمایندگان شمالی کشور که از نزدیک با این مشکل آشنا هستند گفتوگو کردیم.
همچنین مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه گزارش خود آورده است: با توجه به قلمرو وسیع نوغانداری در کشور، قابلیت توسعه این صنعت، ریشه دار بودن آن در فرهنگ و تمدن ایرانی و لزوم حفظ و تداوم آن با استفاده از تکنیکهای نوین پرورشی، تدوین یک برنامه هدفمند و بلندمدت ضروری به نظر میرسد.
صنایع تبدیلی پاشنه آشیل تولید ابریشم
عباس پاپیزاده بالنگان سخنگوی کمیسیون کشاورزی در همین رابطه معتقد است: ما پیگیر وضعیت صنعت ابریشم هستیم و میدانیم که نوغانداران به خصوص در شمال کشور با مشکلات زیادی روبه رو هستند و در بحث واردات ابریشم و پیله خشک باید تجدیدنظری برای حمایت از نوغان داران انجام شود چرا که واردات پیله خشک و نخ ابریشم قاچاق به تولیدکنندگان داخلی ضربههای جبران ناپذیری وارد میکند.
نماینده مردم دزفول با تاکید بر ایجاد بسترهای قانونی برای حمایت از نوغان داران، اظهار داشته است: تامین تسهیلات بانکی و مواد مورد نیاز نوغانداران باید در دستور کار قرار گیرد تا مشکلات این بخش حداقل کاهش یابد.
پاپیزاده کمبود صنایع تبدیلی را از دیگر مشکلات تولید ابریشم در کشور عنوان کرده و میافزاید: ما در صنایع تبدیلی در کشور و به طور خاص در سه سال گذشته کارنامه قابل قبولی نداریم. سخنگوی کمیسیون کشاورزی افزوده است: باید بتوانیم در قالب این طرحها و مصوباتی خلاهای قانونی را برای حمایت از نوغانداران برطرف کنیم.
نابسامانی بازار علت بیرغبتی به نوغان داری
همچنین حسین نیازآذری نماینده مردم بابل معتقد است: در مورد نوغانداران مازندران و بابل باید بگویم که در این منطقه دیگر نوغانداری وجود ندارد و کمبود نیروی کار علت تعطیل شدن صنعت نوغانداری در بابل است و نابسامانیهای بازار و حمایت نکردن از تولیدکنندگان ابریشم موجب شده که دیگر کسی رغبتی به این بخش تولید نداشته باشد.
این عضو کمیسیون کشاورزی با تاکید بر حمایت از تولید ملی، بیان کرده است: کمیسیون کشاورزی مجلس نیز نگاه ویژهای به بحث تولید دارد و طرحهای حمایتی متعددی را در این حوزه دنبال میکند.
وی با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس در حال حاضر طرح ویژهای برای حمایت از تولید ابریشم در کشور ندارد، گفت: تلاش بر این است که این موضوع در جلسات بعدی کمیسیون کشاورزی مطرح شود.
کاهش بیش از ۷۰۰ هزار تن ابریشم به دلیل سوءمدیریت
حمیدرضا خصوصی ثانی، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس معتقد است: مدیریت ناکارآمد و بیمار در بخش ابریشم بروز چالشهای اساسی را در این بخش به دنبال داشته است. وی ضمن ابراز تأسف از مدیریت بیمارگونه در زمینه تولید ابریشم گفت: بیش از ۷۰۰ هزار تن ابریشمی که باید تولید میشد.
به دلیل عدم مدیریت درست و تعامل منطقی به شدت کاهش یافته است.
صنعت ابریشم قربانی بیتوجهی در تخصیص اعتبارات
همچنین بهرام بیرانوند عضو کمیسیون کشاورزی نیز در این خصوص گفته است: تولید ابریشم از مواردی است که ارزش افزوده بسیار بالایی دارد ولی به هر دلیلی از آن غفلت شده است. وی شرایط تولید ابریشم در کشور را تاسف بار دانسته و بیان کرده است: این بخش از تولید دارای مزیتهای بسیاری است که ما اگر نگوییم که آن را از دست دادیم اما باید اعتراف کنیم که بسیار تضعیف شده است.
نماینده مردم بروجرد معتقد است: با توجه به وضعیت اقتصادی موجود هر چه بیشتر به سمت تولیدات و صادرات غیرنفتی برویم بهتر است.
بیرانوند افزوده است: اگر از اعتباراتی که به بخش صنعت تزریق شد و نتیجهای هم به دست نیامد، یک دهم آن به بخش کشاورزی تخصیص مییافت در حال حاضر این گونه تحت فشار قرار نمیگرفتیم.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.