: در پی انتشار خبری مبنی بر پایین بودن امنیت و شرایط نامناسب فرهنگی و عدم رعایت شئونات اسلامیدر روستای امام زاده ابراهیم(ع) و درج خبری با عنوان فرماندار شفت پاسخگو باشد ، آقای جواد شفیعی فرماندار شفت در گفتگویی با پایگاه خبری ۸دی توضیحاتی پیرامون روستای امام زاده ابراهیم(ع) ارائه نمودند که نظر خوانندگان را به قسمتهایی از این گفتگو جلب میکنی…..
جواد شفیعی ثابت فرماندار شفت در ابتدا با توضیح شرایط فرهنگی و اجتماعی امام زاده ابراهیم گفت: باید به مسائل مطروحه راجع به روستای امام زاده ابراهیم(ع) با نگاه واقع بینانه و جامع نگریست.نکات قابل اهمیتی در این خصوص وجود دارد که عدم توجه به آنها ممکن است در ارائه تحلیل صحیح و انتخاب مسیر درست مشکل آفرین گردد.
فرماندار شفت با برشمردن چند نکته بیان داشت: اول اینکه امام زاده ابراهیم(ع) یک روستاست و برخلاف شهرک ماسوله به لحاظ تقسیمات جغرافیایی با دهیار اداره میشود و علارغم اینکه در برخی از ماههای سال شاهد حضور چند هزار نفری مردم با فرهنگهای مختلف در یک محدوده کوچک ۱۶ هکتاری است اما ساختار اداری شهرداری و مجوز استقرار دیگر دستگاههای دولتی و امنیتی را ندارد.
دوم اینکه سه مقوله امور عمرانی؛امور فرهنگی و امور امنیتی و اخلاقی را باید بصورت جداگانه مورد ارزیابی و کنکاش در این روستا قرار دارد و مسائل را درهم نکرد.
سوم اینکه طی دو دهه اخیر بنا به مقتضیات زمان جهت توسعه و رونق روستا فقط به محور گردشگری مذهبی توجه نشد بلکه نوعی فضای توریستی و تفریحی نیز با توجه به بافت خانههای چوبی شکل گرفته در آنجا؛ بوجود آمده که اصلاح برخی از خرده فرهنگهای مردم منطقه ؛ مسافران ؛ مسائل جاری اسکان و گردشگران بشدت دشوار و نیازمند طرحی بلند مدت و جامع با همکاری همه دستگاهها می باشد؛اما گره کار زمانیست که همه نگاه فصلی و چند ماه تابستان را به این روستا دارند.
یعنی به لحاظ قانونی و اعتبارات خیلی از روستاهای کشور؛ پاسگاه و درمانگاه و دیگر ادارات خدماتی را دار نمی باشند و روستای امامزاده ابراهیم(ع) نیز بعلت سرمای بالا در فصول پائیز و زمستان و خانواری حدود۱۳۰ عدد؛ شامل بسیاری از آیتمهای استقرار دستگاهها نیست.
شفیعی ثابت؛رئیس شورای تامین شهرستان شفت گفت:چی کسی میتواند انکار کند که هم اکنون در بسیاری از نقاط گردش پذیر گیلان از رودسر گرفته تا چمخاله و انزلی تا پارک عینک رشت و از حاجی بکنده رشت تا ساحل آستارا ممکن است برخی فضاهای رفتاری و اخلاقی مشابه این روستا بوده و دو نفر با هم مثل همه جای کشور درگیر شده و دعوا هم بگیرند که یک امر طبیعیست ولی به هیچ وجه نمیتوان پذیرفت که امنیت در این مناطق در حد صفر باشد؛ چرا که دهها هزار نفر به سلامت به این مناطق رفته و تفریحات سالم دارند؛اما یک ویژگی خاص این روستا که برخی با حساسیت و دغدغه بیشتری به آن عنایت دارند وجود امامزاده گرانقدر در این روستا میباشد.
جواد شفیعی؛جوانترین فرماندار گیلان با تشریح اقدامات ۱۰ ماه اخیر در زمان مدیریت وی بر فرمانداری شفت اظهار داشت:طی شش ماه اخیر سال۹۰ و ۹۱ تدابیر فراوانی برای ارتقاء سطح امور عمرانی؛فرهنگی و امنیتی این روستا برداشته شده که عبارتند از:
– بر اساس مصوبات ماههای اخیر شورای تامین شهرستان، اطلاعیههای از سوی دادستانی و نیروی انتظامی جهت یادآوری ضوابط قانونی تهیه و مستمراً در حال توزیع می باشد.
– با پیگیریهای صورت گرفته و براساس تهیه امکانات و ملزومات حمایتی مقرر گردید پاسگاه فصلی طی سه ماه تابستان در این روستا مستقر گردد؛که در همین رابطه شورای تأمین استان نیز مصوبه ای داشته و حمایتهای پشتیبانی از تهیه مواد غذایی همکاران انتظامی تا بازسازی و تعمیر کانکس انتظامی و دیگر مساعدتهای مالی و معنوی در این خصوص تدبیر شده است.
– مقرر گردید از شرکتهای حفاظتی و مراقبتی بخش خصوصی که مجوز از نیروی انتظامی دارند جهت کنترل امور ترافیکی و انتظامی روستا به کار گرفته شود که بیش از ده میلیون تومان هزینه برای روستا در بردارد و قرار شده طی هفته آتی انعقاد قرار داد صورت گرفته و از محل فروش عوارض ورودی منابع آن تامین شود.
– طی هفتههای اخیر با تهیه جملات، احادیث و تذکرات قرآنی مناسب، نسبت به تهیه بنر ، پرده و دیوارنویسی جهت ایجاد ارتقائ بصیرت در مخاطبین اقدام گردیده است و فرمانداری و سپاه و اوقاف هر یک ۵۰ مورد را عهده دار شده اند.
– در جهت بهبود شرایط عمرانی با مساعدت ۲۰۰ میلیون ریالی استاندار محترم بعد از اولین سفر شهرستانی طی سه هفته اخیر بهسازی معابر با ۵۰۰ مترمربع بتن ریزی در معابر ، تهیه علائم ترافیکی ، بهسازی شبکه برق و غیره اقدام گردید.
– اجرای پروژه گره گشایی ایجاد راه دسترسی جدید به روستا به طول ۶۰۰ متر که با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد طی هفتههای آینده آسفالت و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که پیمانکار میراث فرهنگی استان بوده و تا کنون بیش از ۲۰۰۰ میلیون ریال هزینه شده است و به ۹۰۰میلیون ریال دیگر تامین اعتبار احتیاج دارد.
– جهت جمع آوری آبهای سطحی پروژه نیمه کاره و رها شده طی دو ماه اخیر با تخصیص اعتبار و تغییر پیمانکار به اتمام رسیده و یکی از مهمترین معضلات روستا با اعتباری بالغ بر۶۰۰ میلیون ریال برطرف گردید.
– با عنایت به سابقه آتش سوزی در این روستا، طی ۵ ماه اخیر با اجرای طرح شبکه لوله گذاری آب و ایجاد ده ایستگاه پمپاژ آب و خرید لولههای آتش نشانی ، تقریبا تا ۹۰% منازل روستا در پوشش شبکه آتش نشانی قرار گرفته است که از پروژههای بسیار مهم می باشد.
– با مصوبه ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکرشهرستان که جلسه به ریاست جانشین ستاد برگزار گردید ، مقرر گردید تیم تذکر لسانی در سه ماه تابستان در این روستا بخصوص در روزهای تعطیل و پر ازدهام حضور موثر داشته باشد.
– اجرای پروژه ایجاد خیابانی جدید که راه دسترسی به گلزار شهدای این روستا می باشد تاکنون ۵۰۰ میلیون ریال هزینه گردیده است و در حال اجرای فاز دوم توسط بنیاد مسکن شهرستان است.
– پیگیریهای جهت تصحیح نحوه سکونتگاههای مسافران با بهره گیری از اردوهای جهادی فرهنگی دانشجویان در منطقه ، برگزاری برنامههای مذهبی و دعا در حرم مطهر و ایام ماه مبارک رمضان صورت گرفته است.
شفیعی؛رئیس شورای برنامه ریزی شهرستان شفت گفت: مدیریت چنین فضایی که به اندازه یک شهر امکانات ؛ اعتبار ؛ نیرو ؛ وقت و تدبیر احتیاج دارد فقط با یک دهیار؛سه نفر شورا و تدابیر بخشدار احمدسرگوراب و فرمانداری آنهم بدون وجود منابع اعتباری لازم و چارت قانونی متناسب با نیاز در حال انجام است.
وی با ابراز چند سوال به طور ضمنی درد دلهای خود را بیان کرد و گفت:سوال اساسی از منتقدان فضای فرهنگی این روستا اینست که چقدر دستگاههای متولی امور فرهنگی حاضرند در این روستا؛ پویا و فعال و با نشاط وبا برنامه و با انگیزه ورود کنند؟هیچکس به اندازه مسئولین شهرستان دغدغه این روستا را ندارند؛اداره اوقاف با درآمد۴۰۰ میلیونی از بقعه حتی یکصدم آنرا در اختیار فرمانداری قرار نمیدهد تا هزینه مسائل امنیتی و اداری و جمع آوری زباله چند ده تنی و امور فرهنگی آنجا تامین گردد.سازمان تبلیغات؛ارشاد اسلامی؛فعالان فرهنگی بسیجی و طلاب و غیره چقدر با حضور خود زمینه ساز سالم سازی این فضا هستند؟وقتی برخی عرصه کار فرهنگی را خالی میکنند آیا میشود فقط دولتی کرد کار فرهنگی را؟!
جواد شفیعی ثابت خاطر نشان کرد:ما هر آنچه در توان داشتیم و فراتر از آنرا بکار بستیم و معتقدیم اگر جوسازی بدون غرض ورزی و تاریک صورت نگیرد؛روستای امام زاده ابراهیم از بقیه مناطق کشور ناامن تر نیست و به لحاظ فرهنگی از بقیه طرحهای دریا که برخی از انها ۳۰۰ میلیون تومان امسال برای مدیریت سه ماه خود دریافت کرده اند؛ عقب تر و نامطلوبتر نمی باشد؛ حال چرا دعوای دو نفر ناگهان رسانه ای شده و به شهادت هزاران نفر که طی هفتههای اخیر با امنیت وارد روستا شدند و با امنیت از آن خارج شدند و همه جز شهروندان کشورعزیزمان هم هستند؛اینقدر غلو آمیز و بدور از واقعیت انعکاس می باشد؛نشان از رنگ بوی سیاسی دارد.
وی در مورد پاسخگویی به رسانها یادآور شد:من خودم سالها کار رسانه ای در همه بخشهایش را انجام داده ام و معتقدم مسئولین باید به رسانههای که مجوز قانونی دارد و موجه هستند پس از بررسی پاسخگو باشند؛وگرنه مطمئنا با توجه به گسترش فن آوریهای رایانه ای ممکن است دشمنان قسم خورده نظام با خبرسازی جعلی و انتساب به افراد؛ قصد تشویش اذهان عمومی را داشته باشند.ما هیچ ادعای جز سربازی ناچیز برای رهبر و مقتدایمان امام خامنه ای نداریم و بعنوان در دل میگویم به قول آقای قرائتی که به برخی خرده گیران که میگفتند چرا اینها با کفش وارد مسجد میشوند فرمود: من تلاش کردم اینها تا اینجا بیایند شما هم تلاش کنید که کفششان را بکنند و وارد مسجد شوند؛حال ما می گویم ما تمام تلاش خود را برای امور عمرانی و زیرساختها و رفاه مردم فراتر از اندازه یک روستا؛ کرده ایم و میکنیم و برای امور فرهنگی هم برنامه داریم؛منتقدان هم قدمی و درمی بردارند و یاری نمایند.