سلياک بيماري با علايم متفاوت

  • اکران «خوب، بد، جلف»، «سلام بمبئی»، «گشت ٢» و «مبارک» در صومعه سرا
  • تاریخ خبر : پنج شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۴ - ۶:۰۸

    کد خبر : 31518

    سلیاک بیماری با علایم متفاوت

    تغذیه شیرخوار با غلات، قبل از چهار ماهگی و بعد از هفت ماهگی شانس ابتلا به بیماری سلیاک را افزایش …

    تغذیه شیرخوار با غلات، قبل از چهار ماهگی و بعد از هفت ماهگی شانس ابتلا به بیماری سلیاک را افزایش می دهدبنابراین بهترین زمان برای شروع تغذیه نوزادان با غلات چهار تا هفت ماهگی است.

    دکتر محمود باغبانیان بیماری سلیاک را یک بیماری خود ایمن خواند و افزود: این بیماری به دنبال فرآوری نادرست پروتئین گلوتن موجود در گندم و جوبه وجود می آید، به طوری که بدن انسان آن را به عنوان یک عامل بیگانه شناسایی می کند و با تولید آنتی بادی یا پادزهر، نسبت به آن واکنش ایمنی نشان می دهد که این واکنش ایمنی به یک سری عوارض منجر می شود که اصلی ترین آن عوارض گوارشی است.مهمترین عارضه گوارشی این بیماری نیز “آتروفی” یا “صاف شدن پرزهای روده باریک” است که می تواند در طول سالیان متمادی منجر به “زخم روده باریک” یا حتی عارضه “سرطان روده باریک” شود.وی علایم اصلی این بیماری را دل درد و اسهال و غالبا شایع در بین کودکان اعلام کرد و گفت: البته این بیماری در موارد غیرتیپیک و غیرگوارشی، علایمی مانند کم خونی، پوکی استخوان و کمبود کلسیم، اختلال رشد در کودکان، بیماری های تیروئیدی و گاهی دیابت و بعضی مواقع تشنج را به همراه دارد.وی با بیان این که آرد گندم به عنوان یک نگهدارنده اصلی در بسیاری از کنسروها و موادغذایی استفاده می شود، افزود: این بیماران نه تنها باید از گندم و جو پرهیز کنند، بلکه باید از بسیاری از مواد غذایی دیگر مانند سوسیس و کالباس و حتی برخی از انواع لبنیات، کنسرو رب گوجه و برخی مواد آرایشی که ممکن است از آرد گندم در آنها استفاده شده باشد ، پرهیز کنند.البته با حذف غلات، گندم و جو، بیمار از یک سری ویتامین ها و مواد غذایی مورد نیاز بدن محروم خواهد شد که پزشک برای جبران آنها، قرص های مولتی ویتامین حاوی ویتامین هایی به همراه کلسیم و قرص آهن را تجویز می کند.

    وی این بیماری را به نوعی مشابه دیابت خواند و افزود: در دیابت، گلوکز و در سلیاک، گلوتن عامل بیماری است و در هر دو مورد نیز نمی توان بیمار را با یکی دو نسخه یا در طول یک ماه، یکسال یا دو سال و غیره درمان کرد و تنها راه علاج، کنترل بیماری با پرهیز در مصرف مواد غذایی عامل بیماری است.

    وی درخصوص توان فرآوری گندم و جداسازی گلوتن از آن برای تولید نان بدون گلوتن برای استفاده مبتلایان به سلیاک، گفت: در برخی کشورهای اروپایی مانند انگلستان برخی فروشگاه ها در قفسه هایی، محصولات فاقد گلوتن مانند کیک، نان، بیسکویت و شیرینی را عرضه می کنند.

    کلیه حقوق برای پایگاه خبری واران نیوز محفوظ است
    Desgined & Programmed by AmirHz.ir