امروز : چهارشنبه, ۱۷ خرداد , ۱۴۰۲ - 19 ذو القعدة 1444
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
تنوع ۱۰۰ نوع نان در خجند تاجیکستان + تصاویر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در خجند، نان در سبد غذایی مردم تاجیک از جایگاه ویژهای برخوردار است و این نعمت خداوندی با بسیاری از سنتهای تاجیکان و سایر ملتهای مسلمان آسیای مرکزی اجین شده و برای مردم این سرزمین، مقدس شمرده میشود به طوری که شادروان «میرزا تورسون زاده»، شاعر مردمی تاجیک در […]
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در خجند، نان در سبد غذایی مردم تاجیک از جایگاه ویژهای برخوردار است و این نعمت خداوندی با بسیاری از سنتهای تاجیکان و سایر ملتهای مسلمان آسیای مرکزی اجین شده و برای مردم این سرزمین، مقدس شمرده میشود به طوری که شادروان «میرزا تورسون زاده»، شاعر مردمی تاجیک در این رابطه گفته است:
از زمین نانریزهها را چیده میمالم به چشم
نان گرم مهنتی را دیده میمالم به چشم
در دوران جنگ جهانی دوم و البته قبل از آن نیز به جوانانی که عازم جبهه نبرد بودند و یا به مسافرتهای طولانی مدت میرفتند، نان تازه میدادند همچنین نان را در کیسهای به سقف خانه آویزان میکردند به این امید که این جوان سالم برگردد و بقیه نان را میل کند.
امروزه این سنت تا حدی در زمان بدرقه جوانان به خدمت سربازی، رعایت میشود.
نان به عنوان اصلیترین مواد، همیشه در سبد غذایی مردم تاجیکستان حضور داشته است.
تنوع نان در سفره مردم، متأثر از تحولات کشور بوده به گونهای که در زمان جنگ داخلی در تاجیکستان (سالهای ۱۹۹۲- ۱۹۹۷)، کمبود نان دامنگیر بسیاری از خانوادهها شد.
با برقراری صلح و آرامش در تاجیکستان، امروزه شاهد تنوع در نانهای تاجیکی در تمام نقاط این کشور هستیم.
نانهای تاجیکی در هر مناطقی از تاجیکستان ویژگیهای خود را دارند که طعم لذیذ از وجه مشترک در انواع نانهای تاجیکی است.
قابل ذکر است که برخی از نانها ویژه غذاها تهیه میشوند از جمله غذای سنتی موسوم به «قروت آب» را عمدتا با «فتیر» میل میکنند و نان «لاچره» یا «چپاتی» با «شوربا»(آبگوشت) مصرف میشود.
استان سغد به پخت «فتیر» مشهور است و این نوع از نان را در این استان با قطر ۸۰ – ۱۰۰ سانتیمتر تهیه میکنند و در جشنواره نان که هر سال در تاجیکستان برگزار میشود، فتیر سغدی همیشه از جمله برندگان جوایز است.
بازار نان در شهر خجند با توجه به نیاز مشتریان محصولات خود را عرضه میکند در این بازار نان به قیمتهای متفاوت از ۳۰ سنت تا یک دلار فروخته میشود.
«کولچه»، «نان شیرمال»، «فتیر»، «لاچِره»، «کلچه روغنی»، «چپاتی»، و … از جمله نانهای تاجیکی در استان سغد میباشند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.