گزارش تصویری از اولین جشنواره بومی محلی حلوای ضیابر

  • سپاه نقش ویژه‌ای در تسریع عملیات برق‌رسانی در برف اخیر استان گیلان داشت
  • تاریخ خبر : جمعه ۲۸ اسفند ۹۴ - ۳:۳۸

    کد خبر : 43964
    به همراه دستور تهیه این سوغات شیرین /

    گزارش تصویری از اولین جشنواره بومی محلی حلوای ضیابر

    گزارش تصویری اولین جشنواره حلوای ضیابر به همراه طرز تهیه این حلوای مخصوص که از سوغاتی های شهرستان صومعه سرا است.

    واران خبر: جشنواره حلوای ضیابر برای اولین بار امسال در صومعه سرا برگزار گردید.

    به گفته دبیر برگزاری این مراسم حلوای ضیابر دارای قدمت ۵۰۰ ساله بوده که از قدیم بانوان با نزدیک شدن به عید سال نو برای آماده کردن این حلوا دست به کار میشدند.

    برای درست کردن حلوای ضیابری  معمولاً همه افراد خانواده و گاهی افراد فامیل دور هم جمع می شوند. نکته مهم داشتن مهارت در تهیه آرد و دیگر موادی است که در درست کردن حلوا  مورد احتیاج می باشد.

    مواد لازم: آرد برنج همانطوری که قبلاً در درست کردن حلوا دنگی گفته شد بستگی دارد که چه مقدار حلوا مد نظر باشد و همچنین چون درست کردن این حلوا زمان بر و بستگی به مهارت افراد دارد و یک شیرینی در حقیقت بیشتر زینتی و مجلسی است، آرد کمتری را بکار می برند. آرد برنج یک من (هفت کیلو) باشد. شکر که آنهم بستگی به ذایقه سازنده حلوا دارد که شیرین باشد یا شیرینی اش کم باشد، ولی برای هفت کیلو آرد پنج کیلو شکر مصرف می کنند و در این حلوای زینتی گاهی عسل هم استفاده می کنند و دیگر مواد لازم نیز شامل مغز گردو سابیده شده، ادویه جات معطر مثل هل، میخک، زنجبیل و دارچین و زیره برای داخل حلوا و نیز کره حیوانی یا روغن جامد. کسانیکه دوست دارند که حلوا روغنی تر باشد، روغن بیشتری بکار می برند.

    طرز تهیه حلوای لایه لایه (ضیابری): ابتدا آرد را بخوبی تفت داده و روغن جامد را اندکی حرارت داده تا بصورت مایع درآید، سپس شکر و یا عسل را  نیز مات می کنند . در ادامه آرد را در کاسه بزرگی می ریزند و ضمن چنگ زدن، روغن و شکر را به آن اضافه می کنند تا بصورت خمیری یکنواخت در بیاید بعد گوله هایی از این خمیر را به اندازه ای تقریباً بزرگتر از یک تخم مرغ ساخته و  به سازنده ها (کسانی که این گوله ها رو به شکل ورقی پهن می کنند) که در دور سینی نشسته اند می دهند و آنها این گوله ها را با یک بطری و یا وردنه پهن کرده و داخلش مخلوط تهیه شده از مغز گردو و دیگر ادویه جات ذکر شده را که گاهی پودر گزنه خشک شده هم در آن می ریزند، سپس لایه لایه روی هم طوری تا می کنند که به شکل مربع لایه لایه ای در می آید. در ادامه حلوای آماده شده را با ترتیب و دیزاین مورد دلخواه در یک دیس می چینند.

    برگزاری چنین مراسماتی که هدف آن حفظ سنت ها و سوغات های محلی است بسیار قابل قدردانی است.

    تصاویر زیر مربوط به این مراسم است:

    photo_2016-03-18_03-09-48 photo_2016-03-18_03-09-51 photo_2016-03-18_03-09-58 photo_2016-03-18_03-10-05 photo_2016-03-18_03-10-24 photo_2016-03-18_03-10-40 photo_2016-03-18_03-10-47 photo_2016-03-18_03-10-51 photo_2016-03-18_03-10-59 photo_2016-03-18_03-11-09 photo_2016-03-18_03-11-16 photo_2016-03-18_03-11-19

    کلیه حقوق برای پایگاه خبری واران نیوز محفوظ است
    Desgined & Programmed by AmirHz.ir