هکتار از اراضی کشاورزی صومعه سرا زیر کشت کلزا رفت

  • اکران «خوب، بد، جلف»، «سلام بمبئی»، «گشت ٢» و «مبارک» در صومعه سرا
  • تاریخ خبر : شنبه ۹ دی ۹۱ - ۲:۴۵

    کد خبر : 5238

    هکتار از اراضی کشاورزی صومعه سرا زیر کشت کلزا رفت

    مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا گفت: ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت کلزا رفت. به گزارش واران …

    مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا گفت: ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت کلزا رفت.

    پرونده:Rapeseed field.jpg

    به گزارش واران نیوز»ˈاحمد پادیابˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشت این محصول در حال پایان است، پیش بینی کرد: از این مقدار سطح زیر کشت در سال جاری ۹۶ تن کلزا به ارزش ۹۶۰ میلیون ریال برداشت شود.

    وی با اعلام این که در سال گذشته ۵۵هکتار از اراضی کشاورزی صومعه سرا زیر کشت کلزا رفته بود، افزود: در هر هکتار از اراضی زیرکشت کلزا هزار و۲۰۰ کیلوگرم دانه روغنی تولید می شود.

    پادیاب با اشاره به این که نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا امسال ۱۰ هزار ریال اعلام شده گفت: این نرخ خرید تضمینی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

    وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت کلزا ادامه داد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز روغن خوراکی کشور از طریق واردات تامین می شود که توسعه کشت این محصول نقش بسزایی در کاهش وابستگی به این ماده غذایی دارد.

    پادیاب یادآور شد: زراعت پاییزه کلزا و ظرفیت بالای تولید آن در مقایسه با سایر دانه های روغنی بهترین شیوه در راستای کاهش وابستگی به روغن و جلوگیری از واردات آن است.

    مدیرجهاد کشاورزی صومعه سرا همزمانی برداشت کلزا با کشت برنج، پراکندگی سطح زیرکشت محصول، پایین بودن قیمت کلزا و بارندگی های شدید فصلی را از دلایل بی رغبتی کشاورزان گیلانی به کشت این محصول دانست و افزود: با حل این مشکلات می توان از شالیزارهای استان برای کشت این محصول بیشتر بهره برداری کرد.


    کلزا (brassica napus) به عنوان یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است.
    پرونده:Brassica napus - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-169.jpg

    دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.

    روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود.برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از ۳۰ میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک می باشند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می شود.

    کلیه حقوق برای پایگاه خبری واران نیوز محفوظ است
    Desgined & Programmed by AmirHz.ir