امروز : دوشنبه, ۱۵ خرداد , ۱۴۰۲ - 17 ذو القعدة 1444
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
هکتار از اراضی کشاورزی صومعه سرا زیر کشت کلزا رفت
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا گفت: ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت کلزا رفت. به گزارش واران نیوز»ˈاحمد پادیابˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشت این محصول در حال پایان است، پیش بینی کرد: از این مقدار سطح زیر کشت در سال جاری ۹۶ تن […]
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا گفت: ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت کلزا رفت.
به گزارش واران نیوز»ˈاحمد پادیابˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشت این محصول در حال پایان است، پیش بینی کرد: از این مقدار سطح زیر کشت در سال جاری ۹۶ تن کلزا به ارزش ۹۶۰ میلیون ریال برداشت شود.
وی با اعلام این که در سال گذشته ۵۵هکتار از اراضی کشاورزی صومعه سرا زیر کشت کلزا رفته بود، افزود: در هر هکتار از اراضی زیرکشت کلزا هزار و۲۰۰ کیلوگرم دانه روغنی تولید می شود.
پادیاب با اشاره به این که نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا امسال ۱۰ هزار ریال اعلام شده گفت: این نرخ خرید تضمینی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت کلزا ادامه داد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز روغن خوراکی کشور از طریق واردات تامین می شود که توسعه کشت این محصول نقش بسزایی در کاهش وابستگی به این ماده غذایی دارد.
پادیاب یادآور شد: زراعت پاییزه کلزا و ظرفیت بالای تولید آن در مقایسه با سایر دانه های روغنی بهترین شیوه در راستای کاهش وابستگی به روغن و جلوگیری از واردات آن است.
مدیرجهاد کشاورزی صومعه سرا همزمانی برداشت کلزا با کشت برنج، پراکندگی سطح زیرکشت محصول، پایین بودن قیمت کلزا و بارندگی های شدید فصلی را از دلایل بی رغبتی کشاورزان گیلانی به کشت این محصول دانست و افزود: با حل این مشکلات می توان از شالیزارهای استان برای کشت این محصول بیشتر بهره برداری کرد.
کلزا (brassica napus) به عنوان یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است.
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.
روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود.برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از ۳۰ میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک می باشند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.