امروز : چهارشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۱ - 7 ذو الحجة 1443
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
شخم زمستانه قدمی در مسیر خودکفایی برنج
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، گفت: شخم زمستانه شالیزارها یکی از مهمترین اقداماتی است که در زمینه افزایش تولید محصول برنج تأثیرگذار است به گزارش واران نیوز به نقل از ایسنا »منطقه گیلان، با توجه به نقش شخم زمستانه و مبارزه زراعی در استفادهی بهینه از نزولات جوی و مزایای آن در کاهش استفاده از […]
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، گفت: شخم زمستانه شالیزارها یکی از مهمترین اقداماتی است که در زمینه افزایش تولید محصول برنج تأثیرگذار است
به گزارش واران نیوز به نقل از ایسنا »منطقه گیلان، با توجه به نقش شخم زمستانه و مبارزه زراعی در استفادهی بهینه از نزولات جوی و مزایای آن در کاهش استفاده از سموم کشاورزی، اجرای این عملیات زراعی باید جدی گرفته شود.
“رضا.م” شالیکار ساکن شهرستان رشت در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: هر سال، شخم اول شالیزارم را از اوایل آذرماه آغاز میکنم و به تجربه نتایج بسیار خوبی را از اجرای این کار داشتهام.
وی با اشاره به اینکه زمستان فصل بیکاری کشاورزان است، میگوید: علاوه بر مزایایی مانند نرم شدن زمین، داشتن آب کافی و افزایش محصول، هزینه تولید نیز کمتر میشود.
این کشاورز با اشاره به اینکه ۲۰ سال است به کشت برنج اشتغال دارد، خاطرنشان کرد: درخواست برای شخم زمین در فصل بهار بیشتر است، بنابراین دستمزد کارگران و ماشینآلات کشاورزی نیز گرانتر است، به دیگر کشاورزان توصیه میکنم که برای هزینههای کمتر از هم اکنون شخم زمستانه خود را انجام دهند.
“ابراهیم.د” که از کشاورزان پیشرو در زمینه تولید برنج در شهرستان صومعهسرا است به ایسنا میگوید: برای شخم زمستانه هر سال از اول دی ماه دست به کار میشوم و شخم اول شالیزارم را آغاز میکنم.
او شخم زمستانه را موجب از بین رفتن آفات و استفاده کمتر از سموم شیمیایی و افزایش محصول عنوان میکند.
وی خاطرنشان کرد: با انجام شخم زمستانه به طور میانگین در هر هکتار ۲۰۰ کیلوگرم برنج سفید بیشتری نسبت به زمین شخم خورده در بهار به دست میآید.
“اردشیر روحی ماسوله”، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه برای مقرون به صرفه شدن زراعت برنج، کشاورز باید دست کم چهار هکتار شالیزار داشته باشد، افزود: متوسط سرانهی زمین کشاورزی در گیلان ۰٫۷ هکتار است که این امر هزینههای تولید برنج، به صرفه نبودن زراعت آن و بالطبع اهمیت برنامهریزی مناسب برای افزایش تولید محصول در واحد سطح را دوچندان میکند.
وی افزود: شخم زمستانه شالیزارها یکی از مهمترین اقداماتی است که در زمینه افزایش تولید محصول برنج تأثیرگذار است و این افزایش تولید ما را به اهداف خودکفایی برنج کشور نزدیک میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، افزایش تولید محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی، کاهش مصرف سموم شیمیایی و در نتیجه ارتقای سلامت محصول سه مزیت مهم شخم زمستانه است. اگر در نیمی از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان، شخم زمستانه و مبارزه زراعی انجام شود علاوه بر تولید محصول کیفی، میتوان سالانه از مصرف حدود ۱۵ درصد سموم شیمیایی نیز جلوگیری کرد.
در حال حاضر سالانه ۶۲۰ هزار تن سموم شیمیایی در شالیزارهای گیلان مصرف میشود که با یک حساب سرانگشتی میتوان دریافت با شخم زمستانه شالیزارها دست کم از مصرف ۹۰ هزار تن سموم شیمیایی کاسته میشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.