امروز : چهارشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۱ - 7 ذو الحجة 1443
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
اخبار ویژه روزنامه های دوشنبه/اعتراف نفیسه کوهنورد به فساد اخلاقی خود و همکارانش
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید. *کیهان: آتلانتیک: تا رژیم سعودی ساقط نشده آمریکا شاه جدید را تعیین کند یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت عربستان می تواند نقش موثری در مهار ایران ایفا کند اما مسئله این است که این رژیم هر روز […]

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.
*کیهان:
آتلانتیک: تا رژیم سعودی ساقط نشده آمریکا شاه جدید را تعیین کند
یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت عربستان می تواند نقش موثری در مهار ایران ایفا کند اما مسئله این است که این رژیم هر روز درمانده تر می شود.نشریه آتلانتیک در این گزارش تصریح کرد: اگر آمریکا می خواهد ایران هسته ای را مهار کند، باید در انتخاب شاه بعدی عربستان دخالت کند.
«سایمون هندرسون» تحلیلگر آتلانتیک با اشاره به اجلاس سالانه اخیر سران کشورهای عرب منطقه خلیج فارس در منامه پایتخت بحرین، بی توجهی رسانه ای غرب به این رویداد مهم را مایه شرم خواند و افزود: شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۱۳ میلادی در صف نخست مواجهه با ایران و فعالیت های هسته ای این کشور خواهد بود این در حالی است که عربستان به عنوان ثروتمندترین و مقتدرترین عضو شورای همکاری، با بحران جانشینی پادشاه در این کشور روبه رو است.
عربستان می تواند نقش تعیین کننده ای مقابل ایران ایفا کند اما هم اکنون هر روز که می گذرد ریاض به لحاظ سیاسی درمانده تر می شود.به عبارت دیگر عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان و مدعی رهبری جهان اسلام، از پادشاه بی بهره است.
این گزارش می افزاید: «عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان که به تازگی جراحی کرده است، ۹۰ سال عمر دارد و روز به روز بر ناتوانی آن افزوده می شود. سلمان برادر ناتنی او و ولیعهد عربستان نیز امسال ۷۷ ساله شد. وی که به جای عبدالله به منامه رفته بود، در بحث ها چندان مشارکتی نداشت زیرا او نیز به عنوان پادشاه آینده عربستان دچار اختلال مشاعر شده است.
آتلانتیک با صراحت و وقاحت نوشت: با توجه به این وضعیت، واشنگتن باید با کنار گذاشتن ترس دائمی خود و بدون هراس از آشفته کردن خاندان سعود، دیپلماسی نامعلومش را در قبال ریاض کنار گذاشته و کمک کند شاه تازه در عربستان بر مسند قدرت بنشیند. البته لازم هم نیست به گونه ای عمل کند که همه بفهمند. برعکس، بهتر است کسی از دخالت آمریکا در این زمینه بویی نبرد.
هندرسون یادآور شده است: در خانواده سلطنتی سعودی عده ای هستند که آشکارا می خواهند نامزدی سلمان برای پست پادشاهی همچنان پابرجا بماند؛ حتی در رسانه های عربستان، اغلب عکس هایی از سلمان حین دیدار با مقامات، دیپلمات ها و حتی ملاقات کنندگان خارجی منتشر می شود.
اما عبدالله شاه عربستان که گویی عمق بحرانی را که کشورش با آن رو به رو است فهمیده، ماه نوامبر گذشته شاهزاده «محمدبن نایف» یکی دیگر از برادرزاده های خود را با ارتقای شغلی به مقام وزیر کشور منصوب کرد. محمد، شاهزاده ای توانا و سختکوش، فرزند نایف ولیعهد متوفی عربستان است. به نظر می رسد او را آماده می کنند تا بر مسند پادشاهی آینده بنشانند. اما شاید ترقی سریع او حسادت بسیاری از عموزاده ها را برانگیخته باشد؛ از این رو شاید ارتقای بیشتر او توسط ده ها عموی دیگر که همه پسران سعود پایه گذار پادشاهی عربستان هستند، به چالش کشیده شود.
آتلانتیک معتقد است: چالش پیش روی واشنگتن این است که کمک کند محمد بن نایف باز هم ترقی کند تا میان بد و بدتر، سروسامانی به سیاست آشفته داخلی عربستان بدهد. زیرا برای فضای سیاسی سرکوبگر این کشور که در گذشته نتیجه ای جز ظهور افراطیانی چون القاعده نداشته است، باید چاره ای اندیشید.
عبدی: اصلاح طلبان با اشتباهات راه را بر خود بستند
عضو مستعفی حزب مشارکت درباره چشم انداز آینده اصلاح طلبان و احتمال بازگشت آنان به قدرت می گوید «متأسفانه نمی توانم به این پرسش شما صادقانه پاسخ دهم. آنچه که به لحاظ تحلیلی فکر می کنم با آنچه که آرزوی آن را دارم انطباق ندارد، لذا دوست ندارم که تحلیل خود را که هماهنگ با این آرزو نیست بیان کنم»!
عباس عبدی که به پرسش های نشریه زنجیره ای آسمان پاسخ می داد، همچنین درباره اینکه چرا اصلاحات فراگیر و ماندگار نشد، گفت: برای ماندگار نشدن اصلاحات دلایل متعددی می توان برشمرد. آمدن اصلاح طلبان بیش از آنکه براساس موازنه قوای اجتماعی باشد، تا حدی ناشی از خطای محاسباتی طرف مقابل بود، و ویژگی پیش بینی ناپذیری رفتار مردم ما، موجب پیروزی آنان شد. از این نظر بقای آنها مبتنی بر قدرت آمدنشان نبود، لذا این بقا ناپایدار می نمود.
وی درباره احتمال نامزدی خاتمی در انتخابات گفت: بخش هایی از اصلاح طلبان تنها گزینه خود را آقای خاتمی می دانند و به احتمال فراوان ایشان هم از وقوع این اتفاق استقبال می کند و منتظر آن است. ولی چنین چیزی در شرایط فعلی محقق نخواهد شد، مگر آنکه اتفاق بسیار خاصی بیفتد که در سه و چهارماه باقی مانده بعید می دانم که چنین شرایطی رخ دهد.
وی می گوید: نیروی سیار اصلاح طلب باید به تناسب شرایط خودش و طرف مقابل و جامعه به گونه ای رفتار کند که راه را برای فعالیت خود باز کند نه آن که برعکس با اقدامات اشتباه خود امکان بسته شدن راه را فراهم کند، بعد در انتظار بنشیند تا دیگران اجازه حضور بدهند.
عبدی اضافه کرد: اصلاح طلبان اگر در سال ۱۳۸۸ مسیر دیگری را طی کرده بودند، امروز با اطمینان خاطر بیشتری می توانستند امیدوار باشند که از موضع برتر عهده دار قدرت می شدند. ولی در هر حال آنچه که امروز مهم است، بازسازی نیروهای اصلاحات است. عضو مستعفی حزب مشارکت درباره بسته بودن حلقه در حزب مشارکت تصریح کرد: دایره این محدودیت بیش از آنکه در افراد باشد، محدودیت در افکار است و بیشترین ضربه را از این تنگ شدن دایره، مردم و جامعه و حتی همان گروه های محدودکننده خواهند خورد. هر چند آنان برای رسیدن به این نقطه خطرناک برنامه ریزی داشتند ولی مساله مهم این است که بهانه را دیگران در اختیار آنان گذاشتند.
عبدی درباره طرح خروج از حاکمیت در دوره اصلاحات اظهار داشت: دیدگاه «خروج از حاکمیت» از طرف حزب مشارکت پذیرفته شد، اگر بیانیه پایانی کنگره سوم حزب را مطالعه کنیم، متوجه این نکته خواهیم شد. ولی بعدا به دلایلی که بنده از آن بی اطلاعم (چون در آن زمان زندان بودم) از این نظر عدول شد.
پس از آزادی نیز یکی دو دلیل برای عدم حضور من در مشارکت وجود داشت، که مهم ترین آن این بود که گمان می کردم که حضورم در مشارکت، کمک موثری بر انسجام و برنامه های آن نمی کند، لذا بیرون بودن را ترجیح دادم. در مورد انتخابات سال ۱۳۸۸ هم به کلی با خط مشی انتخاباتی نیروهای طرفدار آقای خاتمی مخالف بودم.
وی درباره سناریوی عبور از خاتمی مدعی شد که علیه این ایده موضع گیری کرده «هر چند بعدها گروهی دیگر با دنده عقب از خاتمی عبور کردند، و صدایش را در نیاوردند. زیرا منظور از خاتمی شعارهایش بود و نه شخص آن، و در این صورت خود انسان هم می تواند از خودش (به معنای شعارش) عبور کند».
«آقای عبدی آیا توصیه می کنید که در انتخابات شرکت کنیم و مثلا به گزینه ای مثل عارف رای بدهیم؟» عبدی در پاسخ این سوال گفته است: اگر اصلاح طلبان به حدی از انسجام و برنامه برای بازسازی خود برسند، نامزدشان را باید خودشان معرفی کنند، نه آنکه کسی نامزد شود و انتظار حمایت از اصلاح طلبان را داشته باشد. اگر ایده و اراده اصلاح طلبان شکل بگیرد، آقای دکتر نجفی مناسب ترین نامزد احتمالی اصلاح طلبان خواهد بود.
عبدی درباره «رکود بی سابقه در جبهه اصلاحات و اینکه علاوه بر عوامل بیرونی، اختلافات درونی نیز در آن موثر بوده» گفت: علت این اختلافات آن است که این ارکستر، فاقد رهبری و اراده و ایده روشنی است. لذا هیچ کس نمی داند خود را با چه آهنگی تنظیم کند و هر کس نت خود را می نوازد. وقتی سیاست اصلاح طلبانه در جریان و بطن جامعه جاری نباشد، هر نیروی هر چند ضعیفی هم مسیر خود را می رود، و این مسیرها با یکدیگر انطباق ندارد.
به نظر من هیچ راهی برای برون رفت از این وضع وجود ندارد، مگر آنکه آقایان خاتمی، خوئینی ها و نوری با یکدیگر متنی را به عنوان سند راهبردی اصلاح طلبان تدوین و ارائه کنند، که این متن همان ایده ای است که این آقایان معرف اراده آن هستند و مطمئن هستم که قریب به اتفاق اصلاح طلبان از آن حمایت خواهند کرد.
عبدی تصریح کرد: متأسفانه از میان این جمع هنوز آقای خاتمی به چنین نتیجه ای نرسیده است.
اپوزیسیون و اصلاح طلبان درباره آمریکا دچار سوء تفاهمند
برای غرب فرقی نمی کند که خاتمی رئیس جمهور باشد یا احمدی نژاد و یا حتی حبیب الله پیمان و هرکس دیگر. از دید آنها فناوری هسته ای خط قرمز محسوب می شود.
این مطلب را علی افشاری (از عناصر نفوذی حزب مشارکت و نهضت آزادی در دفتر تحکیم) مورد تأکید قرار داد. وی چند سالی است که به آمریکا گریخته است. افشاری در وبسایت رادیو زمانه با اذعان به استقبال محافل معاند جمهوری اسلامی از فشارهای غرب می نویسد: به باور برخی از نیروهای موسوم به اپوزیسیون برانداز، تنش هر چه بیش تر بین غرب و جمهوری اسلامی زمینه را برای سقوط حکومت مساعدتر می کند.
دسته دیگر مخالفان، گروه های منتقد داخل حکومت هستند که فشار خارجی را اهرمی برای تغییر موازنه قوای داخل حکومت به نفع خود محسوب می کنند. آنها تشدید تحریم ها را فرصتی برای خود به شمار می آورند تا به حاکمیت نشان دهند تغییر شرایط سیاسی و حضور آنها در دولت می تواند تهدیدها را برطرف سازد. این نیروها نمی توانند نظرات خود را علنی بیان کنند اما با صدور کدهایی ناخرسندی خود را از حل مشکلات در نبود مشارکت در جریان مذاکرات نشان می دهند و در صورت امکان دست به کارشکنی هم می زنند.
وی با بیان اینکه «بدفهمی و برداشت غلطی نیز وجود دارد که معمولاً از سوی اصلاح طلبان بیان می شود. آنان حضور خود و یا منتخبین مردم در دولت و مجلس را موجب برطرف شدن تحریم ها و مخاطرات خارجی می دانند»، خاطرنشان کرد: برای غرب فرقی نمی کند که سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور باشد یا محمود احمدی نژاد یا حبیب الله پیمان یا هر کس دیگر. از دید غرب دستیابی ایران به فناوری هسته ای خط قرمز محسوب می شود. صرف نظر از این که این نگاه غرب مشروعیت داشته باشد یا نه، رویکرد فوق یک واقعیت در دکترین امنیتی و منافع ملی آنها است.
وی گروهک موسوم به ملی مذهبی را که همسو با اصلاح طلبان عمل می کند، دچار سوء تفاهم مشابه معرفی کرد و افزود: این طیف هم بحران هسته ای را محملی برای برخورد با حکومت دانسته اند. برداشت این مجمع همانند اصلاح طلبان استوار بر غفلت است. چگونگی حکومت و میزان مقبولیت دولت، تأثیری در سمت گیری منفی غرب نسبت به فعالیت های حساس اتمی در ایران ندارد.
در ضد ایرانی بودن چاک هیگل شک نکنید
چاک هیگل وزیر دفاع پیشنهادی اوباما برخلاف برخی گمانه زنی ها از مخالفان سرسخت ایران است.
نشریات مختلف آمریکا در این باره گزارش هایی را منتشر کرده اند. روزنامه یواس ای تودی در گزارش خود نوشت: محافل طرفدار اسرائیل مدعی اند که چاک هیگل با تحریم ایران مخالف بوده ولی حقیقت ماجرا این است که وی در دوره نمایندگی خود در مجلس سنا در فاصله سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۹ با تحریم یک جانبه آمریکا علیه ایران مخالفت، ولی از اقدامات مشترک بین المللی از جمله تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران حمایت کرده است.
چاک هیگل در سال ۲۰۰۱ با تمدید تحریم ها علیه ایران به مدت پنج سال مخالفت و به جای آن تمدید دو ساله این تحریم ها را در مجلس سنا پیشنهاد کرد که در نهایت تصویب و به سیاست رسمی دولت جورج بوش بدل شد. وی در اکثر این موارد از جمله مباحث مربوط به تمدید تحریم علیه ایران در سال ۲۰۰۱ می گفت که با اقدامات تنبیهی و تحریم ایران مخالف نیست ولی معتقد است که اعمال یک چنین مجازات هایی به شکل یکجانبه از سوی آمریکا مؤثر نخواهد بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از مقامات آمریکایی نزدیک به هیگل نوشت: وی حامی تحریم های سخت علیه ایران است. هیگل در نشست های غیرعلنی هفته گذشته با مقامات ارشد نظامی و دفاعی تلاش کرد تا با منتقدان خود که می گویند در زمینه ایران آسان گیر است و سرسخت ترین وزیر دفاع آمریکا در قبال اسرائیل خواهد بود، مقابله کند. مقامات ارشد دفاعی که با هیگل ملاقات کرده اند به نقل از وی می گویند تصویر درستی از دیدگاه های وی درباره ایران ارائه نشده و وی از دیرباز از تحریم های بین المللی حمایت کرده است.
در همین حال اخبار دیگر حاکی از آن است که نامزد باراک اوباما برای تصدی وزارت دارایی، یک یهودی طرفدار رژیم صهیونیستی است.باراک اوباما، جاکوب لو که یک صهیونیست دوآتشه است را برای تصدی پست وزارت دارایی کابینه جدیدش معرفی کرده است.
جاکوب لو تا پیش از این رئیس دفتر اوباما در کاخ ریاست جمهوری واشنگتن بوده است.
وزیر خزانه داری جدید کار دولتی خود را با عنوان مشاور حقوقی آغاز کرده و در سال ۱۹۹۸ در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون مسئولیت بودجه کاخ سفید به او واگذار شد. در سال ۲۰۰۹ به معاونت وزارت خارجه رسید و در پی دوره ای کوتاه نیز به عنوان ریاست دفتر کاخ سفید اکنون به وزارت خزانه داری منصوب شده است.
وزارت خزانه داری آمریکا در تحریم های جدید علیه ایران نقش مهمی دارد. در دولت اول اوباما، در حالی که تیموتی گایتنر وزیر خزانه داری بود، لوی معاون یهودی گایتنر، در تعیین سبد تحریم ها علیه ایران نقش اساسی ایفا کرد و با اسرائیل همکاری نزدیک داشت.
*وطن امروز:
اعتراف نفیسه کوهنورد به فساد اخلاقی خود و همکارانش
در بیبیسی عادی است!روابط ضربدی
نفیسه کوهنورد، مجری برنامه «نوبت شما» در بیبیسی فارسی درباره گزارشهایی که اخیرا در رابطه با فساد اخلاقی میان پرسنل بیبیسی فارسی منتشر شده است، آب پاکی را روی دست کسانی ریخته که تاکنون تلاش میکردند این روابط را انکار کنند و ضمن عادی دانستن روابط ضربدری جنسی میان همکاران این شبکه، گفته است: درباره رابطه من با همکارانم نوشتین؛ روابط ضربدری یا زیگزاگی که برادران اطلاعاتی به ما نسبت دادن در اینجا یک امر طبیعی و عادی است و مختص به من نیست.
این رابط سازمان جاسوسی انگلیس ضمن تمسخر فرهنگ ایرانی و با اشاره به اینکه چیزی به نام رابطه نامشروع نداریم، نوشته است: این فرهنگ ایرانی هست که از تمدن جهانی عقب مونده و نمیخواد خودش رو به فرهنگ جهانی برسونه و هنوز روابط را در مشروع و نامشروع تعریف میکنه. بحث فساد اخلاقی در بخش فارسی بیبیسی همچون بخش انگلیسی آن این روزها سایتها و شبکههای اجتماعی را پر کرده است.
در مواردی این روابط حالت تجاوزگونه به خود گرفته به گونهای که پروندههای شکایتی در دادگاههای بریتانیا و آمریکا در این باره مفتوح شده است. آش این فساد چنان شور شده است که صدای ضدانقلاب را نیز درآورده، از جمله شهرام همایون، ضدانقلاب خارج کشور که اخیرا در وب شخصی خود گفته بود: «پرونده بیبیسی فارسی و صدای آمریکا برای همگان مشخص است.
شبکهای که در آن دختران ایرانی طعمه هوسرانی صادق صبا میشوند آیا جایگاهی برای سردادن آزادی انسانهاست؟» وی می افزاید: «آیا یک ایرانی وطنپرست می تواند بپذیرد در شبکهای کار کند که دختر ایرانی مورد تجاوز قرار گرفته را طرد کرده و به مجری تجاوزگر پست بالاتر میدهند؟» او در ادامه به صادق صبا و مسعود بهنود اشاره کرده و گفته است: «به نظر من افرادی مثل صادق صبا و مسعود بهنود که برای به دست آوردن مناصبی در بیبیسی فارسی، دست از عقاید خود برداشتند و بهایی شدند، نان به نرخ روزخور و فاحشه فکری هستند».
شریعتمداری برنامه اصلاحطلبان را به هم ریخت!
جمعی از مدیران دولت اصلاحات در حال جمعآوری امضا برای دعوت از محمد خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری هستند. در این نامه خطاب به خاتمی آمده است: «در این برهه حساس و سرنوشتساز شما به عنوان پرچمدار اصلاحات باید به وظیفه تاریخی خود عمل کنید و با تمام قوا وارد صحنه سیاسی کشور شوید». این در حالی است که محمد خاتمی در جلسه اصلاحطلبان گفته است: «بر خلاف تصور ما، حاکمیت بر مشکلات فائق آمده است و در چنین وضعی به سادگی اجازه حضور حداکثری را در انتخابات به ما نخواهد داد».
بر اساس تحلیل خاتمی، نظام تنها اجازه حضور حداقلی را به اصلاحطلبان خواهد داد و گزینههایی چون عارف، جهانگیری، کواکبیان و مهرعلیزاده هویت واقعی و حداکثری جبهه دوم خرداد نخواهند بود. از سوی دیگر سران جریان اصلاحات از خبر کاندیداتوری محمد شریعتمداری بشدت احساس نگرانی و ناراحتی کردهاند. به گزارش مشرق تعدادی از اصلاحطلبان از وی خواستهاند تمام فعالیتهای خود را در چارچوب اجماع اصلاحطلبان متمرکز کند و در صورت توافق اصلاحطلبان روی کاندیدای واحد، وی به نفع این نامزد انتخاباتی کنارهگیری کند. شریعتمداری در پاسخ گفته است: «من یک اصلاحطلب اصولگرایم و مستقل آمدهام و تا آخر هم در صحنه رقابت باقی خواهم ماند».
پورمحمدی:نمیدانم کاندیدا میشوم یا نمی شوم
مصطفی پورمحمدی که پیشتر در مصاحبهای از احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو سخن گفته بود در جلسهای اظهار کرده هنوز تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات نگرفته است. وی در این باره گفت: «هنوز تصمیم قطعی برای آمدن نگرفتهام.
یکی از انگیزههای من برای کاندیداتوری آن است که احساس میکنم اگر مردم مشکلات کشور را از زبان روحانیت بشنوند به آرامش جامعه کمک میکند». پورمحمدی این را هم گفته که «از تخریبها و حملات جریان فتنه و انحراف باکی ندارم و پاشنهها را بر کشیده و آماده خدمت به مردم هستم».
در همین حال شنیده شده که جامعه روحانیت مبارز در حال بررسی کاندیداهای ریاست جمهوری است. در لیست جامعه روحانیت نام تعدادی از اعضای این جامعه به چشم میخورد. برخی اعضا معتقدند آقایان پورمحمدی و ابوترابیفرد، ظرفیت لازم را برای کاندیداتوری دارا هستند.
فرار ۵ منافق از چنگ رجویها!
۵ تن از اعضای گروهک نفاق از کمپ تیتیال بغداد فرار کرده و از دولت عراق درخواست پناهندگی کردهاند. در میان این افراد یک پدر و ۲ پسر دیده میشوند که سال ۸۲ از کشور خارج و به منافقین پیوسته بودند اما هم اکنون درخواست بازگشت به ایران را دارند. اعضای فرار کرده در حال حاضر در هتل مهاجر بغداد ساکن هستند.
*خراسان:
تاکید جدید احمدی نژاد در مورد طرح بزرگ استخدامی دولت
بر اساس نامه ای که دبیر هیئت دولت طی روزهای اخیر به همه اعضای کابینه دهم ابلاغ کرده، دستور جدید احمدی نژاد برای اجرای طرح بزرگ استخدامی دولت مجدد تشریح و تاکید شده است که بر اساس آن همه اعضای هیئت دولت باید تلاش کنند در اجرای این مصوبه فرصت های برابر برای کلیه افراد متقاضی واجد شرایط ، مبنای عمل قرار گیرد و کوچک ترین تبعیض یا تضییع حقی ایجاد نشود.
ایراد قانونی جدید به اعتبارات طرح مهر ماندگار
بر اساس گزارش یکی از نهادهای نظارتی، مصوبه ۲۷ اسفندماه سال گذشته هیئت دولت مبنی بر اختصاص میلیاردها تومان اعتبار برای تکمیل تعدادی از پروژه های نیمه تمام با عنوان طرح مهر ماندگار، به دلیل تاکید بر پرداخت این مبالغ توسط وزارت اقتصاد، مغایر با بند ۳۳ قانون بودجه سال گذشته بوده و پرداخت اعتبار فوق در حکم تصرف غیرمجاز در اموال دولتی خواهد بود.
*آرمان:
پاسخ منفی دو خانم به احمدی نژاد
شنیده شد که مشرق نوشت؛ شنیده ایم خانمها سلطانخواه و طبیب زاده پیشنهاد رئیسجمهور برای قبولی سرپرستی وزارت بهداشت و درمان را نپذیرفتند. احمدی نژاد در صدد بود یک خانم را جایگزین خانم دستجردی در وزارت بهداشت نماید.
مرگ در یک برنامه زنده تلویزیونی
شنیده شد که واحد مرکزی خبرنوشت؛ میهمان برنامه یکی از شبکههای تلویزیونی هنگام پخش زنده برنامه در استودیو شبکه، جان باخت. هنگام پخش زنده یکی از برنامههای تلویزیونی، گوینده شبکه احساس کرد که حال میهمان برنامه یکباره تغییر کرده و دچار خستگی شده است چند ثانیه بعد میهمان برنامه به زمین افتاد و بعد از توقف تصویربرداری، کادر فنی به سوی او شتافتند. سپس گفته شد که میهمان برنامه جان باخته است.
زهرا اشراقی: دولت اصولگرا نیست
شنیده شد که زهرا اشراقی همسر محمد رضا خاتمی در مصاحبهای اعلام کرده است که حساب دولت از اصولگرایان جدا ست. تابناک نوشت، وی در پاسخ پرسشی درباره انشقاق اصولگرایان گفته است: من معتقد به انشقاق در بین اصولگرایان نیستم، زیرا از ابتدا جریان دولت را جدا از اصولگرایان میدانستم.
جریان بینام و نشان دولت ابتدا در پوشش اصولگرایان پا به میدان نهاد و پس از گذشت زمان و سوار شدن بر مرکب قدرت،خط و ربط خود را آشکار ساخت و راه خویش را برگرفت. وی در ادامه افزود پس اکنون با سه تشکل روبرو هستیم اصلاح طلبان، اصولگرایان و تشکل جریان نما که خط فکری دولت را دنبال میکند.
درخواست رسمی مظفر از احمدینژاد
شنیده شد که حسین مظفر معاون نظارت مجلس با استناد به قانون اصلاح ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه مصوب ۱۳۹۱/۱۰/۶ طی نامه رسمی از رئیسجمهور خواست با توجه به خلاف قانون بودن ادامه سرپرستی علی نیکزاد در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگزین وی را معرفی کند. ایسنا نوشت؛دراین نامه تاکید شده که طبق قانون مذکور هیچ وزیری نمیتواند به طور همزمان سرپرست وزارتخانه دیگری باشد و درتبصره ۲ ماده۵۳،غیرقانونی بودن ادامه سرپرستی نیکزاد دروزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح شده است.
مشایی در فیس بوک صفحه ندارد
شنیده شد که انتساب صفحات ایجاد شده در شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک، به مقامات ارشد دولت از جمله مهندس اسفندیار رحیم مشایی تکذیب شد. شبکه ایران نوشت؛در این باره محمد شیخان، سرپرست معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیسجمهور گفت: اخیرا برخی افراد و گروههای سیاسی، با هدف تخریب چهره آقای مهندس مشایی، صفحاتی را تحت عناوین مختلف در شبکههای اجتماعی راه اندازی کرده و با انتشار مضامین توهین آمیز به شخصیتهای حقیقی و حقوقی در این صفحات، در صدد ترسیم تصویری نادرست از شخصیت و مشی سیاسی و اخلاقی مهندس مشایی هستند. وی ضمن رد انتساب این گونه صفحات به رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، خواستار برخورد جدی دستگاههای ذیربط با انتشار دهندگان توهین و افترا شد.
روایت عبدی از مشکل اصلی اصلاح طلبان
شنیده شد که عباس عبدی معتقد است که مشکل اصلی اصلاح طلبان در اینجاست که آنان فکر میکنند مشارکت انتخاباتی در ایران فقط و فقط برای انتخاب شدن رئیسجمهور است و در هیچ زمینه دیگری اهمیت ندارد. تابنا ک نوشت؛وی در ادامه میافزاید: آنان معتقدند که در انتخابات ۸۸ تقلب موثر واقع شده است .در این صورت سخن گفتن از انتخابات آینده و پیش شرط و پس شرط گذاشتن و درخواست ایجاد شرایط کردن و امثال اینها بیهوده است.
زاکانی:به کاندیداتوری «فکر» میکنم
شنیده شد که نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوالی درباره ائتلاف ۲+۱ گفت: ما معتقدیم اگر تهدیدی متوجه ارزشهای انقلاب باشد، میبایست سازوکار وحدت را برای رسیدن به نامزد مشترک دنبال کنیم اما اگر غیر از این باشد و تهدیدی متوجه دستاوردهای انقلاب نباشد حضور و تکثر کاندیداهایی اصولگرا را بلااشکال میدانیم. علیرضا زاکانی در پاسخ به سوالی درباره احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات خرداد۹۲، افزود: گروهی از دوستان چند ماه است که به بنده پیشنهاد میکنند تا نامزد انتخابات شوم اما بنده تنها در حال فکر کردن به این موضوع هستم و تصمیمی جز این نداشتهام.
لاریجانی واردات بنز برای نهاد ریاست جمهوری را لغو کرد
شنیده شد که پس از آن که دولت چند سال قبل، مصوبه ای را برای واردات دهها دستگاه خودروی بنز برای نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد. خراسان نوشت؛ این مصوبه با ایراد قانونی رئیس مجلس به دلیل در نظر گرفتن تعرفه صفر واردات خودرو مواجه شد، اما دولت چند ماه قبل با اصلاح این مصوبه، این تعرفه صفر درصد را به یک درصد تغییر داد که علی لاریجانی چند روز قبل با ارسال نامه ای به رئیس جمهور اعلام کرد که با عنایت به مفاد قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه، این مصوبه از حیث تبعیض قائل شدن برای نهاد ریاستجمهوری مغایر قانون است.
وزارت راه کارخانه آب معدنی را به تعطیلی کشاند
شنیده شد که مدیرعامل کارخانه آب معدنی هزارچشمه آبشار از تعطیلی این واحد تولیدی و بیکاری ۱۰۰ کارگر به صورت مستقیم از ابتدای زمستان خبر داد. حسین صدیق شریف اظهار کرد: کارخانه آبمعدنی هزار چشمه آبشار در جاده چالوس بین مرزنآباد و سیاهبیشه قرار دارد. وی با بیان اینکه دلیل عمده تعطیلی این واحد تولیدی آب معدنی غرب مازندران، عدم صدور مجوز تردد خودروهای سنگین از طریق پلیس راه بوده است، یادآور شد: سختگیریهای ماموران پلیس راه سبب شد تا فعالیت این کارخانه به صورت رسمی از اول دیماه ۹۱ تعطیل شود.
فرق یک لیوان آب با یک لیوان نفت را نمیداند
شنیده شد که شرکت ملی نفت ایران در واکنش به تذکر نماینده کهگیلویه، اعلام کرد که مدیرعامل شرکت ملی حفاری عزل نشده بلکه بازنشسته شده است. فارس نوشت؛ در جوابیه شرکت نفت عنوان آمده است: تذکر پارلمانی جناب حجتالاسلام آقای سیدعلی محمد بزرگواری نماینده محترم مردم کهگیلویه در مجلس مبنی بر اینکه مهندس بهمنی از سمت خود عزل شده است کذب محض و احتمالا ناشی از عدم اطلاع ایشان از بازنشستگی قانونی آقای مهندس بهمنی است. بزرگواری درباره این انتصابها گفته بود: شخصی این کار را انجام داده که نامش قلعهبانی است و وی فرق یک لیوان آب و یک لیوان نفت را نمیداند.
*تهران امروز:
لاریجانی با اصلاحطلبان حتی مذاکره نمیکند
جواد جهانگیر زاده عضو ارشد فراکسیون رهروان در مجلس در مصاحبهای با هفته نامه مثلث،وجود نامهای که فراکسیون رهروان در آن از علی لاریجانی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری دعوت کردهاند را رد کرد وگفت:حتی اگر رسانهها همچنین خبری را منتشر کرده باشند این مسئله صحت ندارد.
رئیس مجلس فعالیت زودهنگام انتخاباتی را برای کشور مضر میداند،چراکه معتقد است دولت فعلی در ماههای پایانی فعالیت خود باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.زمانی که اسامیمختلفی برای حضور در انتخابات مطرح میشود کشور در یک مدار انتخاباتی نامناسب قرار میگیرد که باعث میشود دست مدیران دولتی بلرزد و کارها به نحو شایسته انجام نگیرد.
وی درخصوص حضور احتمالی لاریجانی در انتخابات و گفتمانش با اصلاحطلبان به دوره حاکمیت اصلاحطلبان و خصوصا مجلس ششم اشاره میکند و میگوید:اگر آقای لاریجانی در قامت کاندیدا وارد انتخابات شود گمان نمیکنم بخواهد با جریان اصلاحطلب درباره انتخابات حتی به یک مذاکره ساده بیندیشد.لاریجانی همیشه بر مشی اصولگرایی پابرجا بوده است. جهانگیرزاده در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت:نباید انتخابات را به سادگی و ساده انگارانه تحلیل کرد.
هنوز مولفههایی که توانایی تغییرنتیجه انتخابات را دارند ظهور نکردهاند، یا حداقل زمان بروز چنین مولفههایی فرا نرسیده است.از سوی دیگر برخی فعالان و کنشگران عرصه رقابتهای انتخاباتی سمت و سوی خود را تعیین نکردهاند.همچنین بعضی از مولفههایی که میتوانند در کلیت انتخابات تاثیر بگذارند تکلیفشان روشن نشده است.از اینرو نمیتوان به سادگی به تحلیل انتخابات نشست،برخی از کنشگران و فعالان عرصه انتخابات دارای برنامه و گفتمان هستند و برخی دیگر بدون برنامه و گفتمان وارد عرصه انتخابات میشوند.
عدهای بهدنبال انحصار هستند
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس در مصاحبهای با هفته نامه آسمان گفت: سوال از رئیسجمهور در مجلس هشتم خیلی فراز و نشیب داشت و فشار روحی به من وارد شد. یکی از دلایل سفید شدن موهایم از دست دولت بوده است. محاسنم را رنگ میکنم چون بیشترش سفید است.
خیلی چیزها هست که بهخاطر مصلحت کشور گفته نمیشود. آقای احمدینژاد در انتخاباتسال ۸۸ نشان داد که برای رسیدن به قدرت از هر وسیلهای استفاده میکند و بنابراین قدرت را به آسانی رها نمیکند. مطهری در بخش دیگر مصاحبه خود میگوید: عدهای بهدنبال انحصار هستند و میگویند انقلابیون راستین ما هستیم و بقیه نه. اسم آوردن شاید مفید نباشد. این همان مصداق پیشبینی شهید مطهری است که یکی از آفتهای نهضت اسلامی را رخنه فرصت طلبان میدانند یعنی همان بلایی که سر مشروطه آمد، بعد از مدتی افراد فرصت طلب میدان را گرفتند و انقلابیون راستین را به حاشیه راندند.
اگر ما غفلت کنیم ممکن است انقلاب ما به سرنوشت مشروطه دچار شود و آن اصل کلی که خیلیها عنوان میکنند که انقلاب فرزندخور است تحقق پیدا کند در حالی که به قول شهید مطهری انقلاب فرزندخور نیست بلکه غفلت سران یک انقلاب است که باعث میشود انقلابیون راستین کنار گذاشته شوند و فرصت طلبان میدان را بگیرند. وی درخصوص شایعات حول آقایان رفسنجانی و خاتمیدر جریان فتنه گفت: قابل باور نیست کسی مثلهاشمی یا خاتمیکیف دلار برای براندازی گرفته باشد.
مطهری در بخش دیگر از این مصاحبه مواضع سابقاش درباره مرحول منتظری راتکرار کرد و گفت: اگر شهید مطهری بود سرنوشت آیت الله منتظری جور دیگری می شد. زوج آیت الله مطهری و آیت الله منتظری می توانست کارساز باشد. آقای منتظری تاحد زیادی از شهید مطهری حرف شنوی داشت.
دولت قبل از تریبونی کردن مسائل، مشورت کند
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشها درباره افزایش یارانههای نقدی ازسوی دولت گفت: نمیتوان بدون منابع یارانههای نقدی را افزایش داد زیرا برای افزایش یارانههای نقدی باید قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کند تا درآمد حاصله از آن بین مردم توزیع شود. برخی از مسئولین دولت عنوان میکنند که قیمت بنزین و گازوئیل باید حداقل ۳ برابر شود یعنی به طور مثال قیمت بنزین به ۲۵۰۰ تومان برسد تا از مجموعه این درآمد بتوانیم میزان افزایش یارانههارا تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه این افراد درتوجیه سخنان خود عنوان میکنند که به دلیل افزایش قیمت ارز میزان قاچاق سوخت در کشور نیز افزایش یافته است، گفت: سوالی که در این باره ایجاد میشود این است که برای افزایش یارانهها جامعه پذیرای افزایش قیمت حاملهای انرژی خواهد بود یا خیر؟
جلالی در مصاحبه خود با سایت شفاف گفت: در صورتی که با توجه به این سخنان میزان قیمت سوخت با ارز متناسب شود اگردوباره شاهد جهش قیمت ارز باشیم باید قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهیم و چشممان به افزایش قیمت ارز باشد؟وی تاکید کرد: باید اینگونه باشد که دولت و مجلس هردو درمسیر حل مشکلات مردم گام بر دارنداما بیان اینگونه مسائل موجب میشود که این تصور ایجاد شود که دولت درتلاش برای افزایش رفاه مردم است اما مجلس با آن مخالفت میکند.مجلس بر این عقیده است اگر کار کارشناسی مناسبی روی این مسئله صورت نگیرد شاهد بروز مشکلات بیشتری برای مردم خواهیم بود.
جلالی گفت: در حال حاضر بین دولت و مجلس برای افزایش یارانه نقدی اختلاف نظر وجود دارد و نمی توان در این شرایط افزایش یارانهها را به صورتی اجرایی کرد که مردم متضرر نشوند.
وی تاکید کرد: اجماع نظر بین دولت ومجلس باید با رایزنی بین مجلس و دولت صورت بگیرد تا مجلس و دولت در این باره به یک انسجام فکری برسند. بهتر بود دولت قبل از بیان این مسائل با مجلس در این باره صحبت میکرد.تریبونی کردن مسائل قبل از بررسی مناسب آن درست نیست. وی افزود: در حال حاضر رئیسجمهور خواستار حضور در مجلس شده است تا درباره مسائل صحبت کند و بهتر بود این کار از چند ماه پیش صورت میگرفت اینکه ما از تریبونها حرف بزنیم و بعد وارد مذاکره شویم پدیده مثبت و خوبی نیست.
بنز تبعیضی، برای دولت
خراسان نوشت: پس از آنکه دولت چندسال قبل، مصوبهای را برای واردات دهها دستگاه خودرو بنز برای نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد، این مصوبه با ایراد قانونی رئیس مجلس به دلیل در نظر گرفتن تعرفه صفر واردات خودرو مواجه شد، اما دولت چند ماه قبل با اصلاح این مصوبه، این تعرفه صفر درصد را به یک درصد تغییر داد که علی لاریجانی چند روز قبل با ارسال نامهای به رئیسجمهور اعلام کرد که با عنایت به مفاد قانون برنامه ۵ساله پنجم توسعه، این مصوبه از حیث تبعیض قائل شدن برای نهاد ریاستجمهوری مغایر قانون است.
دست رد به سینه رئیسجمهور
مشرق نیوز خبر داد:شنیدهایم خانمها سلطانخواه و طبیبزاده پیشنهاد رئیسجمهور برای قبولی سرپرستی وزارت بهداشت و درمان را نپذیرفتند. احمدینژاد درصدد بود یک خانم را جایگزین خانم دستجردی در وزارت بهداشت نماید.
در صحنه رقابت میمانم
سران جبهه اصلاحات از خبر کاندیداتوری محمد شریعتمداری به شدت احساس نگرانی و ناراحتی کردهاند. تعدادی از اصلاحطلبان از وی خواستهاند تمام فعالیتهای خود را در چارچوب اجماع اصلاحطلبان متمرکز کند و در صورت توافق اصلاحطلبان روی کاندیدای واحد، وی به نفع این نامزد انتخاباتی کنارهگیری کند. شریعتمداری در پاسخ گفته است:«من یک اصلاحطلب اصولگرایم و مستقل آمدهام و تا آخر هم در صحنه رقابت باقی خواهم ماند.
بیاطلاعی رئیس از لغو همایش اصلاحطلبان!
نجفقلی حبیبی رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتوگو با تسنیم درخصوص احتمال لغو همایش بزرگ اصلاحطلبان گفت: بنده به طور دقیق نمیتوانم در این خصوص اظهارنظر کنم چرا که نتیجه قطعی درباره لغو یا عدم لغو این همایش در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بررسی میشود.همایش بزرگ اصلاحطلبان قرار بود، با حضور احزاب و برخی از چهرههای اصلاحطلب در روزهای ۲۷ و ۲۸ دی ماه جاری برگزار شود. یک عضو ستاد برگزاری این همایش دیروز گفته بود که این همایش لغو شده است.
روحانی حامی،برهم زننده جلسه
انتخاب خبر داد: مسعود شفیعیکیا که ارگان دولت از وی با عنوان «یکی از جدیترین روحانیون حامی احمدینژاد» یاد کرده است، از عوامل اصلی اخلال در سخنرانی ۱۵ خرداد ۱۳۸۵هاشمی رفسنجانی در حرم حضرت معصومه(س) بود. وی خود را شاگرد و علاقهمند آیتالله مصباح میداند واز کارمندان موسسه وابسته به آیت اله مصباح بوده است.
مشایی در فیس بوک صفحه ندارد
انتساب صفحات ایجاد شده در شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک به مقامات ارشد دولت از جمله اسفندیار رحیم مشایی تکذیب شد.در این باره محمد شیخان، سرپرست معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور، در گفتوگو با شبکه ایران گفت: اخیرا برخی افراد و گروههای سیاسی، با هدف تخریب چهره آقای مهندس مشایی، صفحاتی را تحت عناوین مختلف در شبکههای اجتماعی راهاندازی کرده و با انتشار مضامین توهینآمیز به شخصیتهای حقیقی و حقوقی در این صفحات، درصدد ترسیم تصویری نادرست از شخصیت و مشی سیاسی و اخلاقی مهندس مشایی هستند.
وی ضمن رد انتساب اینگونه صفحات به رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، خواستار برخورد جدی دستگاههای ذیربط با انتشار دهندگان توهین و افترا شد. شیخان گفت: دستگاه تبلیغاتی وابسته به مخالفان، پس از ناکامیهای مکرر در حملات مستقیم به دولت، اکنون به جعل عنوان طرفداری از دولت و یاران دکتر احمدینژاد و فعالیت در فضای سایبری روی آورده است.
*ابتکار:
کاندیداهای احتمالی جامعه روحانیت
جامعه روحانیت مبارز در حال بررسی کاندیداهای ریاست جمهوری است. در لیست جامعه روحانیت نام تعدادی از اعضای این جامعه به چشم میخورد. برخی اعضا معتقدند آقایان پورمحمدی، تقوی و ابوترابی ظرفیت لازم را برای کاندیداتوری دارا هستند.
حمله سلحشور، این بار به یک مجری
کامران نجفزاده در پی انتقاد تند فرجالله سلحشور از او اظهار کرد: ترجیح میدهم سکوت کنم و واکنشی نداشته باشم.به گزارش ایسنا، این خبرنگار واحد مرکزی خبر که در یکی از آیتمهای «صرفا جهت اطلاع» به فرجالله سلحشور پرداخته بود، واکنش این کارگردان را در پی داشت؛ سلحشور در گفت و گویی دربارهی احتمال اجرای یکی از مراسمهای جشنواره فیلم فجر توسط کامران نجفزاده گفته است: سینمای ما لیاقتش همین است؛ سینمایی که ارزشی نباشد و بر مبنای ارزشها حرکت نکند امثال نجفزادهها باید برایش کار کنند نه بچه ارزشیها؛ ما همچین سینمایی داریم.
نامه مدیران دولت اصلاحات
مشرق نوشت: جمعی از مدیران دولت اصلاحات در حال جمع آوری امضا برای دعوت از محمد خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری هستند. در این نامه خطاب به خاتمی آمده است” در این برهه حساس و سرنوشت سازشما به عنوان پرچمدار اصلاحات باید به وظیفه تاریخی خود عمل کنید و با تمام قوا وارد صحنه سیاسی کشور شوید.”
پیشنهاد صندلی خانم وزیر به دو زن دیگر- شنیده شد خانمها سلطانخواه و طبیب زاده پیشنهاد رئیس جمهور برای قبولی سرپرستی وزارت بهداشت و درمان را نپذیرفتند. به نوشته مشرق احمدی نژاد در صدد بود یک خانم را جایگزین خانم دستجردی در وزارت بهداشت نماید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.