امروز : شنبه, ۵ فروردین , ۱۴۰۲ - 4 رمضان 1444
- اسامی داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه صومعه سرا
- زلزله برخی از شهرهای گیلان را لرزاند
- معرفی عامل دار زدن وحشیانه یک قلاده سگ در لشتنشاء به مراجع قضایی
- هزینه های جاری دولت سالانه بخش عمده ای از بودجه مملکت را می بلعد!
- تخریب چند دهنه پل و مسدود شدن راه ارتباطی روستایی در صومعه سرا/ تنیان وضعیت خوبی ندارد
- روسای ادارات شهرستان رشت در صورت عدم پاسخگویی عزل میشوند!
طرح هادی گریبانگیر مردم روستا شده است/ رودخانه تنیان شده گذرگاه فاضلاب!/ ما اصلا تلفن نداریم!
مهاجرت از روستاها یکی از معضلات بزرگ کشور و استان گیلان است که متاسفانه هم مهاجر و هم روستای محل هجرت از آن ضرر می کنند، در حالی که بسیاری از همین روستاها خصوصا در گیلان ظرفیت عظیمی برای ایجاد شغل در حوزه گردشگری دارند تا هم روستائیان از آن متنعم شوند و هم توریسم اقتصادی رونق یابد، تنیان هم یکی از دهستان هایی است که با ۱۱ روستا از استعداد بالایی برای سرمایه گذاری برخوردار است اما مردم آن از نداشتن برخی امکانات اولیه رنج می برند چه رسد به توریسم و گردشگری.
سرویس اجتماعی واران؛ به منظور بررسی مشکلات مردم تنیان به این دهستان رفتیم و ضمن گشت و گذار در گوشه و کنار روستاهایش با ساکنین به گفتگو نشستیم تا گلایه های این عزیزان را بشنویم و بازتاب دهیم تا شاید مسئولین برای حل مسائل آنها اقدامی انجام دهند.
گیل محله، قرق محله، تازه آباد، هزار سرا، لاربسر، خون آبکش، رشته پلنگان، نارنج پره، سیاخانی، شانده و لیلکی پشته ۱۱ روستا با زیبایی ها و طبیعتی شگفت انگیز هستند که دهستان تنیان را تشکیل می دهند.
خبرنگاران واران این هفته به روستای سیاخانی رفتند تا پای صحبتهای مردم عزیز آن بنشینند.
تنیان فقط اسم گردشگری و توریستی را به یدک می کشد!
یکی از ساکنین روستا با بیان اینکه بعد از حضور رئیس جمهوری دولت های نهم و دهم در روستای تنیان وعده هایی داده شد و پیگیری شد اظهار داشت: این منطقه را به عنوان منطقه توریستی – گردشگری ثبت کردند، اما شما خودتان وقتی از ورودی روستا تشریف آوردید به این منطقه دیدید که هرچیزی اینجا نمود پیدا می کند الا آن طرح توریستی و گردشگری.
وی با اشاره به اینکه هیچ گونه کار زیربنایی در خصوص گردشگری و توریستی شدن تنیان صورت نگرفته است افزود: فقط اسم گردشگری و توریستی را به یدک می کشد، به هر حال مسافر که ورود می کند باید یک سرویس بهداشتی باشد، یک پارک گردشگری باشد، اما هیچ چیزی ندارد، همین پارکی را هم که می بینید اینقدر رفتیم و آمدیم و درگوششان خواندیم که این را احداث کردند.
غربت دو امامزاده دوعالم کوه و گردگوه
یکی از ساکنین روستا در خصوص دو بقعه دوعالم کوه و گردکوه با تاکید براینکه مسئولین و نمایندگان مدام وعده دادند که راه این بقعه ها را آسفالت می کنیم گفت: این بقعه ها واقعا غریب هستند، نه برق دارند، نه جاده درست و حسابی دارند، نه امکانات بهداشتی دارند، متولی هایی هم که دارند من فکر نمی کنم بتوانند از پس مشکلات شخصی خودشان بر بیایند چه برسد به اینکه بخواهند بقعه را آباد بکنند.
آّب شرب بزرگترین معضل روستاییان
یک روستایی عزیز که سخنانش با تایید هم محلی هایش همراه می شد با تاکید بر مشکل آب شرب روستا به عنوان بزرگترین معضل اظهار کرد: آب شرب دارد هدر می رود، چندین جا لوله کشی ها دچار ترکیدگی شده است و هیچکس نمی آید برای درست کردن آنها، و همین امر باعث شده در زمستان هم با افت فشار آب مواجه شده ایم.
وی افزود: تنیان چشمه هایی دارد که اگر خیلی از مناطق تا ده سال دیگر به مشکل کم آبی بر بخورند تنیان مشکلی نخواهد داشت، ولی ما سوء مدیریت در مورد آب داریم، هیچکس نمی آید مدیریت بکند که اگر درست مدیریت بکنند مشکل آّب شرب و آب کشاورزی ما حل خواهد شد.
افت فشار برق داریم، کولر را روشن کنیم یخچال خاموش می شود!
یکی از ساکنین روستا با بیان اینکه وضعیت تامین برق مردم روستا نیز با مشکل مواجه است گفت: در تابستان در خانه خودمان هم نمی توانیم کولر روشن کنیم، کولر را روشن می کنیم یخچال خاموش می شود، یخچال را روشن می کنیم تلویزیون خاموش می شود، خلاصه بگویم افت فشار برق داریم.
رودخانه تنیان شده است گذرگاه فاضلاب!
یک روستایی عزیز با بیان اینکه جمعیت روستا در طول سالها از ۲ هزار نفر به ۶ هزار نفر رسیده است اظهار داشت: تمام مسیر های فاضلاب ما مشکل دارد، در واقع یکی از مسکلات اساسی مردم همین بحث فاضلاب است.
وی افزود: ما اینجا رودخانه ای داشتیم که ماهی در آن بود، بچه ها در آن شنا می کردند، اما الان شده است گذرگاه فاضلاب.
مخالف جاده کشی برخی مناطق هستیم!
ساکنین روستا با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده مردم زمین هایشان را به غریبه ها بفروشند تصریح کرد: در برخی بخش ها جوانهای روستا همگی رفته اند برای پیدا کردن شغل به شهر و حتی خارج از استان.
یکی از ساکنین گفت: مسئولین هم مقصر هستند، من همیشه مخالف جاده کشی دوعالم کوه و گردکوه بودم، جاده برود توریست می آید زمین می خرد.
ما اصلا تلفن نداریم!
یک سیاخانی عزیز با تاکید بر اینکه اکثر تنیانی ها با تلفن منطقه مشکل دارند اظهار کرد: ما اصلا تلفن نداریم، به واسطه آن اینترنت هم نداریم، من الان در منزل برای کامپیوتر خودم می خواهم به اینترنت وصل بشم اما تلفن ندارم، آخر سر هم ناچار می شویم وایمکس بگیریم که آن هم آیا آنتن بدهد یا ندهد معلوم نیست.
حتی آّب بند نداریم تا آب را برای بهار و تابستان ذخیره کنیم!
یکی از ساکنین روستا با بیان اینکه زهکشی کانالها یکی دیگر از مشکلات اساسی مردم این روستا هاست تشریح کرد: برخی مناطق هستند که کلا زهکشی کانال ذر آنها انجام نشده است و هدر رفت آب داریم اینجا.
وی با اشاره یه اینکه قرار بود یک سد چند منظوره در تنیان احداث شود تا در فصل بهار و تابستان مشکل آب کشاورزی نداشته باشیم افزود: آب زمستان و پاییز مستقیما به دریا می ریزد، آب بند نداریم که بتوانیم این آب ها را ذخیره کنیم و این آبها هدر می روند و ما در بهار و تابستان با مشکل آب مواجه می شویم.
طرح هادی گریبانگیر مردم روستا شده است
یکی از ساکنین روستا با بیان اینکه این طرح هادی متاسفانه گریبانگیر کل مردم این منطقه شده است اظهار کرد: یعنی من نوعی در زمین پدر بابایی خودم که سالهاست در آن زندگی می کنیم و می خواهم ساخت و ساز انجام بدهم به من مجوز نمی دهند، می گویند کل منطقه برای جنگل داری است.
وی با تاکید بر اینکه ما سند منگوله دار هم داریم افزود: ولی می گویند این سند مال زمان آقای خاتمی بوده که یه سری از مردم بدون استعلام و همین جوری برای خودشان سند گرفته اند، البته همه سند ندارند، یک تعداد انگشت شماری هستند که سند دارند. در واقع سند نمی دهند تا مردم سند بگیرند.
این روستایی عزیز با تاکید بر اینکه فرق زمین های تنیان با بقیه جاها این است که اینجا مهاجر که نیامده است که تصرفی باشد زمین ها گفت: شاید مردم تنیان ۳۰۰ سال است سابقه خانوادگی زندگی دارند و این زمین ها تصرفی نیست، بعد می گویند چرا مهاجرت از روستا زیاد شده است، خب جوان نه می تواند خانه بسازد، نه شغل درست و حسابی دارد، خب این مهاجرت می کند و بعد روستا می شود خالی و بعد اصفهانی ها و تهرانی ها می آیند اینجا ساکن می شوند.
یکی دیگر از ساکنین روستا با تاکید بر اینکه اگر مسئله توریستی و گردشگری شدن تنیان پیگیری شود و به سرانجام برسد بسیاری از مشکلات این روستاها حل خواهد شد اظهار داشت: بحث اشتغال جوانان حل می شود، آمار مهاجرت هم پایین می آید.
بیشترین فعالیت قرآنی روستای تنیان در مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی
حیدر جوادی، مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیهالسلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان با بیان اینکه از اواخر سال ۹۳ تا کنون مسئولیت این کانون با من است، اظهار کرد: بیشترین فعالیت قرآنی روستای تنیان در این مسجد صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه روستای تنیان دارای ۱۰ مسجد است که در مسجد حضرت ابوالفضل فعالیتهای قرآنی همچون روخوانی، روانخوانی صورت میگیرد، افزود: برای کلاسهای قرآنی بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ نفر از نوجوانان این روستا به این مسجد میآیند.
مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیهالسلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان گفت: برای جذب نوجوانان و جوانان علاوه بر برگزاری کلاس های قرآنی، در فصل تابستان کلاسهای ورزشی و فرهنگی هم برگزار میکنیم.
جوادی با بیان اینکه این روستا دارای یک خانه عالم است که به دلیل مکان بد و نم دار بودن خانه، هیچ روحانی در آن زندگی نمیکند، تصریح کرد: هر روحانی که به این روستا میآید برای مدت کوتاهی میماند و سپس میرود.
وی با اشاره به اینکه درخواست روحانی برای این منطقه دادهایم اما تاکنون خبری نشده است، خاطرنشان کرد: فقط برای برگزاری مراسماتی همچون شب قدر و شهادت ائمه (علیهالسلام) روحانی به این مساجد میآید.
مسئول کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق(علیهالسلام) مسجد حضرت ابوالفضل سیاه خوانی تنیان اظهار کرد: ۱۱ سال در این مسجد جلسات قرآن برپاست اما تا کنون یک نفر از مسئولان برای بازدید نیامدهاند و تشویقی نکردهاند.
مشکل کمبود مفاتیح و کتاب در مساجد وجود دارد
حمیدرضا رضاپور، مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه تنیان این پتاسنیل را دارد که با وجود ۶ هزار جمعیت ۲ روحانی داشته باشد، افزود: از کلاسهای قرآنی همین مساجد تا کنون چند نفر از جوانان این منطقه به حوزه علمیه رفتهاند.
وی با بیان اینکه مشکلات فرهنگی در این منطقه زیاد است، گفت: مشکل کمبود مفاتیح و کتاب در مساجد وجود دارد و جوانان از داشتن چند کتاب برای مطالعه محرومند.
مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه در ایام لیالی قدر ما در مسجد چند کتاب مفاتیح هم نداریم، تصریح کرد: با وجود تمام پیگیریهایی که تا کنون داشتهایم متاسفانه قادر به دریافت کتاب مفاتیح نشدهایم.
گذاشتن دستگاه اذان خودکار در مساجد ارزش مسجد را پایین میآورد
بهبود بام نشین، مسئول هیئت متوسلین به اهل بیت(ع) تنیان با بیان اینکه مساجد باید آباد باشد تا سبب جذب جوانان گردد، خاطرنشان کرد: مساجدی که فعال نیستند لااقل هر روز یک خادم برای گذاشتن اذان در آنجا حضور پیدا کند.
وی افزود: اخیرا یک فردی وارد این روستا شد و یک دستگاهی که اذان را خود به خود پخش میکرد بین اکثر مساجد پخش کرد، متاسفانه این کار سبب می شود تا خادم مسجد هم دیگر به مساجد ورود نکند و این کار دشمن است و مسئولان باید پیگیری کنند.
مسئول هیئت متوسلین به اهل بیت(ع) تنیان گفت: گذاشتن دستگاه اذان خودکار در مساجد کار کاملا اشتباهی است که ارزش مسجد را پایین میآورد.
لازم به ذکر است؛ بدون مبلغ دینی چراغ مسجد در واقع خاموش است و در همه برنامه ها تاکید بر این است که محوریت با امام جماعت مسجد باشد و مسئولان کانونهای مساجد نمیتوانند به تنهایی سبب جذب مردم و به خصوص جوانان به مسجد شوند که در این راستا مردم تنیان از مسئولان انتظار دارند در این راستا تلاشی وافر داشته باشند.
تصاویر
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
تنیان فقط اسم گردشگری و توریستی را داراست، آیا مسافرانی که به این منطقه می آید باید W.C داشته باشند،
از پارک گردشگری تنیان هیچ خبری نیست، هیچ گونه کار زیربنایی درخصوص گردشگری و توریستی شدن تنیان صورت نگرفته است
تمام وعده های که در خصوص شهرستان صومعه سرا داده شده فقط فقط در حتی حرف مانده است